Όχι επανακαταμέτρηση για Λεμεσό αποφάνθηκε το Εκλογοδικείο

Δεν έκανε αποδεκτή την αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016 στο Δήμο Λεμεσού, το Εκλογοδικείο.
 

Με την απόρριψη της αίτησης, ο αιτητής, τέως δήμαρχος Λεμεσού Αντρέας Χρίστου, έχει δικαίωμα εντός 14 ημερών να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.
 
Αιτιολογώντας την απόφαση του, το Δικαστήριο υπέδειξε ότι δεν εντοπίστηκε κάποιο εύλογο στοιχείο στο βασικό αίτημα που υποβλήθηκε. Σύμφωνα με το Εκλογοδικείο, καμιά ένσταση δεν υποβλήθηκε με σαφήνεια για την εγκυρότητα οποιωνδήποτε ψηφοδελτίων.
 
Επίσης, σημειώνεται, πως οι εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ που παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες δεν είχαν προσυπογράψει τις ενστάσεις τους στο φύλλο καταμέτρησης των ψήφων.
 
Το Εκλογοδικείο αποφάνθηκε ακόμη ότι δεν έχουν καταδειχθεί εξαιρετικές περιπτώσεις ότι οι προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων έδρασαν εκτός του πλαισίου νόμου, αλλά διαπιστώθηκε ότι οι ενέργειες τους ήταν απλώς σύντομες. 
 
Μετά την ετυμηγορία του Εκλογοδικείου σε δηλώσεις προέβησαν οι δικηγόροι των δύο διαδίκων.
 
Από την πλευρά του Νίκου Νικολαΐδη, ο δικηγόρος του ανέφερε πως δόθηκε και κερδήθηκε μια μάχη στη βάση νομικών επιχειρημάτων.
 
Ο δικηγόρος του Ανδρέα Χρίστου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασκηθεί έφεση στην απόφαση του Εκλογοδικείου.  
 
Η διαδικασία ενώπιον του Εκλογοδικείου ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου, με την κατάθεση της εκλογικής αίτησης από πλευράς του τέως δημάρχου Ανδρέα Χρίστου και πέντε δημοτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του, ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων στις 119 κάλπες του Δήμου της Λεμεσού.
 
Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, ο αιτητής παρουσίασε έντεκα μαρτυρίες εκπροσώπων του ΑΚΕΛ σε ισάριθμα εκλογικά κέντρα, μέσα από τις οποίες αμφισβητούσε τον τρόπο που καθορίζονταν τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια, θεωρώντας πως αυτό αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα.
 
Η Νομική Υπηρεσία παρουσίασε, από την πλευρά της, τους έντεκα προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων, εκφράζοντας τη θέση πως όλα έγιναν νομότυπα και υποδεικνύοντας πως, κατά τη διάρκεια διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων, δεν υπήρξε καμία γραπτή ένσταση από πλευράς εκπροσώπων των κομμάτων.
 
Σημειώνεται πως η εξέταση της εκλογικής αίτησης θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες από την ημέρα κατάθεσής της, γεγονός που από μόνο του μπορεί ν’ αποτελέσει λόγο για άσκηση έφεσης από οποιανδήποτε πλευρά.
 

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα