Α.Κυπριανού: Το ΑΚΕΛ θα ζητήσει δύναμη από το λαό

  Το AKΕΛ, δήλωσε σήμερα ο Γενικός του Γραμματέας, Αντρος Κυπριανού, θα ζητήσει από το λαό “να μας δυναμώσει για να τον ενισχύσουμε διότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε δικαιολογίες και αν νομοσχέδια που θα αλώσουν τις ζωές μας πέρασαν με μία ψήφο διαφορά, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να δυναμώσει το ΑΚΕΛ εντός της Βουλής”.

Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ η οποία επικύρωσε το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για τις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές και ενέκρινε κώδικα συμπεριφοράς των υποψηφίων, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “όλοι παρακολουθήσαμε το τελευταίο διάστημα το διασυρμό του Κοινοβουλίου από τη συμπεριφορά διαφόρων μελών του” για να προσθέσει ότι “εμείς έχουμε δύο φορές υποχρέωση να διαφέρουμε, ως άνθρωποι της Αριστεράς”.

 


Να πείθουμε στην πράξη, συνέχισε, “ότι είμαστε διαφορετικοί με το ήθος, το έργο και την όλη στάση μας. Ο κόσμος απαξιώνει τους πολιτικούς, ίσως επειδή πρώτοι οι πολιτικοί απαξιώνουν όλα αυτά τα οποία υποτίθεται υπηρετούν”.

Για τους υποψήφιους του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, ο ΓΓ του κόμματος είπε ότι “θα πρέπει να διαφέρουν ως αυτοί που, μπορεί κάποιος να διαφωνεί πολιτικά μαζί τους, αλλά τους πιστώνει με εντιμότητα, εργατικότητα και σεμνότητα”.

Ανέφερε πως “οι άνθρωποι της Αριστεράς πρέπει να θέλουν, να μπορούν, να είναι και να φαίνονται ξεχωριστοί, να μπορεί κάποιος να διακρίνει από την παρουσία τους μέσα και έξω από τη Βουλή ότι διαφέρουν, ότι δεν δίνουν θεατρινίστικες παραστάσεις λαϊκισμού, ψεύτικες χειραψίες και κούφιες υποσχέσεις”, ότι έχουν τη στόφα εκείνων των πρωτοπόρων του Λαϊκού Κινήματος που πάλευαν για τα συμφέροντα των πολλών και που έβαζαν το εμείς πάνω από το εγώ.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι είπε ότι “μέσα σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να χωρέσουν οι προσωπικές βλέψεις, οι προσωπικές φιλοδοξίες, ο παραγοντισμός και οι ομαδοποιήσεις και τέτοια φαινόμενα πρέπει να παταχθούν αποφασιστικά, αν παρατηρηθούν κατά την προεκλογική περίοδο”.

Σήμερα η Κεντρική Επιτροπή, θα εγκρίνει κώδικα συμπεριφοράς των υποψηφίων. Αυτός δεσμεύει όχι μόνο τους υποψήφιους αλλά και τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος. Η συμπεριφορά όλων θα κριθεί στη βάση αυτού του κώδικα, είπε.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια, σε βουλευτές που δεν θα ξαναδιεκδικήσουν εκλογή τους στο Κοινοβούλιο, και που είναι οι Γιάννος Λαμάρης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Σταύρος Ευαγόρου, Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, οι οποίοι δύο συμπλήρωσαν τρεις θητείες.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι “η μη επαναδιεκδίκηση εκλογής δεν σημαίνει αποστράτευση αλλά αντιθέτως και οι δυο θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως μέλη στο Πολιτικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή”.

 

 


Ανέφερε, ακόμη, ότι “δεν θα επαναδιεκδικήσει επίσης ο Νίκος Κατσουρίδης που συμπλήρωσε πέντε θητείες, ενώ με δική τους επιλογή, παρόλο που δεν συμπληρώνουν τις θητείες, δεν θα είναι υποψήφιοι και οι Πανίκος Σταυριανός και Πάμπος Παπαγεωργίου”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ευχαρίστησε όλους “ για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στην Κοινοβουλευτική μας ομάδα”.

Στην ομιλία του ο κ. Κυπριανού είπε ότι “η μάχη που έχουμε μπροστά μας θα είναι πολύ δύσκολη και το ΑΚΕΛ θα πετύχει μόνο αν δουλέψει ενωμένο και σφιχτοδεμένο, μόνο αν καταθέσει σωστές πολιτικές θέσεις, στοχοπροσηλωμένη οργανωτική δουλειά και πολλή προσπάθεια από όλους μας”.

“Με άλλα λόγια θα πετύχουμε μόνο αν δουλέψουμε όπως φοβούνται οι αντίπαλοι μας ότι θα δουλέψουμε: σαν πραγματικοί ΑΚΕΛιστές”, συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι “αυτή τη στιγμή όλοι παραδέχονται ότι το ΑΚΕΛ έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει καλό αποτέλεσμα στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές, ωστόσο δεν πρέπει να έχουμε την αυταπάτη ότι για την υλοποίηση του στόχου μας, θα βοηθήσουν, είτε τα Μέσα Ενημέρωσης, είτε ο οποιοσδήποτε άλλος”.

Πρόσθεσε ότι “εμείς είμαστε τα μέσα ενημέρωσης για τον κόσμο και τους ψηφοφόρους μας, εμείς είμαστε η δύναμη που μπορεί να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους αντιπάλους και να περάσει στον κόσμο τις πολιτικές μας θέσεις αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις”, να οργανώσουμε τη δουλειά μας σωστά.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είπε, επίσης, ότι “από τότε που άλλαξε η Κυβέρνηση καταργήθηκαν οι βραδινές πολιτικές εκπομπές και πάνε σχεδόν δύο χρόνια, από τις Ευρωεκλογές του 2014, που οι πολιτικοί αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων δεν βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω σε τηλεοπτική συζήτηση”.

“Δεν πιστεύουμε”, είπε, “ότι αυτή ήταν απόφαση που λήφθηκε τυχαία και είναι προφανές ότι οι Κυβερνώντες δεν θέλουν την αντιπαράθεση ιδεών και επιχειρημάτων και προτιμούν τους μονόλογους που εξαντλούνται σε διαστρεβλώσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια”.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι “η δική μας υποχρέωση είναι να ανασκευάσουμε τις στρεβλωμένες εικόνες που επιχειρούν να πλασάρουν στο λαό, να παρουσιάσουμε την πραγματικότητα και να ξεγυμνώσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές που προωθεί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ”.

Αναφορά έκανε και στο Κυπριακό.

Για το περιουσιακό είπε ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί “επανέφερε τις συγκλίσεις στο κεφάλαιο, τις οποίες απέρριπτε προηγουμένως ο Έρογλου και έτσι σημειώθηκε κάποια πρόοδος αλλά παρόλα αυτά η απόσταση που μας χωρίζει από τη λύση είναι ακόμα μεγάλη και υπάρχουν ενώπιον μας δύσκολα και ευαίσθητα κεφάλαια”.

“Δεν χρειάζεται λοιπόν να προτρέχουμε για τον καθορισμό των εξελίξεων. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι η εξεύρεση συμφωνίας στο τραπέζι των συνομιλιών”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και επανέλαβε ότι “η δική μας επιδίωξη είναι ο έντιμος συμβιβασμός με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ούτε συμβιβασμός με την κατοχή, ούτε με την τουρκική αδιαλλαξία, ούτε με τον οποιοδήποτε τρίτο”.

Ανέφερε ότι “την περασμένη πενταετία ο κ. Αναστασιάδης και ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν έχαναν ευκαιρία να κατηγορήσουν το ΑΚΕΛ ότι προτιμά τις καρέκλες από τη σωτηρία της πατρίδας, αν ωστόσο αναλογιστούν σοβαρά τη στάση μας ως αντιπολίτευση θα αλλάξουν άποψη και αν έχουν μάλιστα τη δύναμη να κάνουν αυτοκριτική θα μετανιώσουν για τη δική τους στάση ως αντιπολίτευση και θα πιστώσουν στο ΑΚΕΛ πατριωτισμό, υπευθυνότητα και σοβαρότητα”.

Σε αναφορά του σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων και οικονομίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είπε ότι “πλέον το λένε απροκάλυπτα ότι θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τους οργανισμούς δημόσιας ωφελείας, για ιδεολογικούς λόγους και όχι για τις ανάγκες του Μνημονίου, όπως είναι πλέον προφανές ότι η ανάπτυξη την οποία επιδιώκουν, δεν θα είναι προς το συμφέρον των πολλών, αλλά των λίγων και εκλεκτών”.

Πρόσθεσε πως “τρανό παράδειγμα η στάση τους στο θέμα των ωραρίων στο λιανικό εμπόριο με τη διαχρονική απαίτηση μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού να προσπαθεί να μετατρέψει σε κανόνα, έπειτα σε νόμο και τώρα που βλέπει ότι δεν τα καταφέρνει, ισοπεδώνει θεσμούς προκειμένου να την επιβάλει”.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι “επιμένει με την ίδια ένταση η Κυβέρνηση Αναστασιάδη να δικαιολογείται για το χάος που επέφερε με την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μονολογώντας ότι έδωσε επίδομα σε χιλιάδες άλλες οικογένειες” και πρόσθεσε ότι πήρε “από τους φτωχούς για να τα δώσει σε φτωχότερους”, επισημαίνοντας ωστόσο ότι “ούτε αυτό βέβαια δεν το κατάφερε, αφού χιλιάδες αιτήσεις δεν εξετάστηκαν ακόμα”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι “επιμένει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού, ότι βαδίζουμε προς επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής” χωρίς όμως να υπολογίζει το κοινωνικό κόστος των πολιτικών που επιβάλλει.

Πανηγυρίζει, συνέχισε, “για την έξοδο στις αγορές και τα χαμηλά δήθεν επιτόκια που εξασφάλισε.” διερωτάται όμως “γιατί στην Κύπρο συνεχίζουμε να πληρώνουμε τα ψηλότερα δανειστικά επιτόκια στην Ευρωζώνη;”.

Οπως είπε ο κ. Κυπριανού, “επικαλείται η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού τα επιτεύγματα του τραπεζικού τομέα και την πλήρη σταθεροποίηση του” αναρωτιέται όμως γιατί οι τράπεζες δεν δίνουν νέα δάνεια;” ρώτησε στη συνέχεια για να δηλώσει ότι “διαφημίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού την καλύτερη του αναμενόμενου επίδοση στα δημόσια οικονομικά και τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων”.

Στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε “μας λένε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και πρέπει να στηρίξουμε αυτούς που θα επανεκκινήσουν την οικονομία, όπως είπε και ο Υπουργός Οικονομικών”.

“Θα τους απαντήσω με ένα μόνο παράδειγμα: Ισλανδία. Μια χώρα η οποία όχι μόνο τιμώρησε ήδη τους υπεύθυνους της τραπεζικής κρίσης, αλλά, το πιο σημαντικό, κάλεσε να πληρώσουν τις συνέπειες της αυτοί που άντεχαν να το κάνουν, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους πιο αδύναμους, εισήγαγε φόρο πλούτου και αύξησε το φόρο στα κέρδη, περιέκοψε τους ψηλούς μισθούς, επέκτεινε το ανεργιακό επίδομα, την κοινωνική πρόνοια και την προσφορά στέγης και με αυτό τον τρόπο εξήλθαν της κρίσης σε χρόνο ρεκόρ”, είπε καταλήγοντας.

 

 

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης