Λύση του Κυπριακού μέσω οικονομικής ανάπτυξης των κατεχομένων, βλέπει ο Ρετζέπ Ακντάγ

Το κατά κεφαλήν εισόδημα στους Τ/κ θα φτάσει τις 25.000 δολάρια από τις 13.000 που είναι σήμερα και όταν αυτό γίνει «το πρόβλημα θα έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό» δήλωσε ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ, στο πλαίσιο συνέντευξης του στο Cnn Turk.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ανκτάγ επικεντρώθηκε στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του ψευδοκράτους, λέγοντας ότι αυτό θα είναι και η λύση του κυπριακού προβλήματος σε αυτό, διερωτώμενος «τι άλλη λύση θα αναζητήσουμε»;

Στην ερώτηση του παρουσιαστή της εκπομπής που ήταν φιλοξενούμενος εάν βλέπει κάτι αισιόδοξο για την Κύπρο, ο κ. Ακντάγ απάντησε ότι είναι πολύ αισιόδοξος γιατί το θέμα που συζητείται πάντοτε είναι μια συμφωνία με τους Ελληνοκύπριους. «Είναι προφανές ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θα έρθουν κοντά σε μια συμφωνία τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον».

Σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί, ο Ρετζέπ Ακντάγ είπε ότι για τον ίδιο το πρόβλημα έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό. «Θα αυξήσουμε το κατά κεφαλήν εισόδημα από 13 χιλ. σε 25 χιλ. δολάρια. Αυτό είναι το όλο θέμα. Όταν εκεί θα είναι μια καλύτερη χώρα για να ζήσει κάποιος, τότε το κυπριακό πρόβλημα θα επιλυθεί ουσιαστικά».

Το θέμα της υγείας, συνέχισε ο Τούρκος αξιωματούχος, είναι το πρώτο για τους Τ/κ αλλά και τους Ε/κ. Με τη βοήθεια του Θεού, ανέφερε, σε δύο χρόνια ο τομέας της υγείας στο ψευδοκράτος θα στέκεται μόνος του στα πόδια του, θα κατασκευάσουν ένα μεγάλο νοσοκομείο στη Λευκωσία στα πρότυπα των νοσοκομείων στα αστικά κέντρα της Τουρκίας, θα αλλάξουν το σύστημα υγείας. Ακόμα και οι Ελληνοκύπριοι, είπε θα έρθουν σε αυτό το καινούργιο νοσοκομείο.

Η ε/κ πλευρά, πρόσθεσε, είχε τεράστια ανάπτυξη με την υποστήριξη της ΕΕ, αλλά οι πολίτες στα κατεχόμενα πίνουν «υπέροχο νερό», ενώ οι Ε/κ δεν μπορούν.

Για την ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας κατεχομένων, ανέφερε ότι το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων εργάζεται σε αυτό το έργο. «Αν οι Ε/κ θέλουν, μπορούμε επίσης να τους παρέχουμε κι αυτούς νερό, αλλά δεν το κάνουν».
 
Σήμερα, κατέληξε, επικεντρώνονται στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του ψευδοκράτους που γίνεται μια υπέροχη χώρα για ζει κάποιος. «Βλέπω τη λύση του προβλήματος σε αυτό. Ποια άλλη λύση θα επιδιώξουμε; "

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους