Μεγάλο στοίχημα και οι νέοι ψηφοφόροι για υποψήφιους και επιτελεία

Με παγερή αδιαφορία εξακολουθούν να προσεγγίζουν τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές οι νέοι ψηφοφόροι, καθότι από τις 40000 που έχουν δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, μόλις οι 2800 ενεγράφησαν μέχρι στιγμής.
 
Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρη Δημητρίου, ανάλογη είναι η εικόνα που παρατηρείται και σε σχέση με τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού.
 
Ελπίδες για ανατροπή του υφιστάμενου σκηνικού αδιαφορίας από πλευράς των νέων ψηφοφόρων δίνει το γεγονός ότι οι Κύπριοι είναι παραδοσιακά της τελευταίας στιγμής και συνεπώς αναμένεται αύξηση του ενδιαφέροντος τις τελευταίες δέκα ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, στις 18 Δεκεμβρίου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι με στόχο την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους νέους ψηφοφόρους, η Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών ετοίμασε και προβάλλεται τις τελευταίες ημέρες από τα τηλεοπτικά κανάλια σχετικό διαφημιστικό μήνυμα.
 
Την ίδια ώρα, τη δική τους τιτάνια προσπάθεια προκειμένου ν’ ανατραπεί το υφιστάμενο σκηνικό αδιαφορίας από πλευράς νέων ψηφοφόρων δίνουν και τα επιτελεία των υποψηφίων Προέδρων και οι μηχανισμοί των κομμάτων που τους υποστηρίζουν, καθότι πρόκειται για έναν σημαντικό αριθμό εν δυνάμει ψηφοφόρων που μπορούν σε μεγάλο βαθμό να διαφοροποιήσουν τους υφιστάμενους συσχετισμούς δυνάμεων οι οποίοι φαίνεται να διαμορφώνονται.
 
Στο πλαίσιο αυτό, επιτελεία και κομματικοί μηχανισμοί προσπαθούν με διάφορες δράσεις και προσέγγιση των νέων ψηφοφόρων να επιτύχουν την ευαισθητοποίηση τους, ώστε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.
 

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»