Δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται στη Συμμαχία, το πιστεύουν στο ΕΛΑΜ

Ένα δεύτερο παράλληλο ντέρμπι με αυτό που εξελίσσεται μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά για είσοδο στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, διαφαίνεται ενόψει πρώτου γύρου μεταξύ δύο άλλων υποψηφίων, του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα και του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου,  μ’ έπαθλο στην προκειμένη περίπτωση την τέταρτη στη σειρά θέση κατάταξης στον πρώτο γύρο.
 
Μολονότι στο στρατόπεδο του Γιώργου Λιλλήκα εμφανίζονται πεπεισμένοι πως ο υποψήφιος τους, όχι απλώς θα εξασφαλίσει ποσοστά κατά πολύ υψηλότερα από αυτά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά έχει και την προοπτική πλήρους ανατροπής των προγνωστικών-όπως αυτά προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις- μπαίνοντας σφήνα στο δίδυμο Παπαδόπουλου-Μαλά για τη δεύτερη θέση, η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Παρασκευή(σ.σ. αυτή της κρατικής τηλεόρασης), μάλλον ενισχύει τον προβληματισμό γύρω από τη δυναμική του.
 
Σύμφωνα με το σχετικό εύρημα της δημοσκόπησης του ΡΙΚ, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών δείχνει να κινείται μεταξύ 2%-4%, σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ, που δείχνει να κινείται μεταξύ 5%-9%.
 
Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου Γιώργου Λιλλήκα Κωνσταντίνος Ζένιος κάνει λόγο για προσπάθεια κάποιων να μετατρέψουν τις δημοσκοπήσεις από εργαλείο καταγραφής της κοινής γνώμης σε εργαλείο χειραγώγησής της, εκφράζοντας τη σιγουριά πως με δεδομένο ότι η συμμετοχή στις προεδρικές θα είναι πολύ υψηλότερη απ’ ότι στις βουλευτικές εκλογές, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων θα ανατραπούν προς όφελος της υποψηφιότητας το κ. Λιλλήκα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόντρα στα νούμερα των δημοσκοπήσεων συνεχίζει απτόητος ο Λιλλήκας
 
«Ο κυπριακός λαός παρακολουθεί με αγανάκτηση, αλλά και οργή, την προσπάθεια κάποιων να μετατρέψουν τις δημοσκοπήσεις από εργαλείο καταγραφής της κοινής γνώμης σε εργαλείο χειραγώγησής της.
 
Είναι γι’ αυτό που είμαστε σίγουροι πως δεν επιτρέψει να μεταβούμε στη εποχή της δικτατορίας των δημοσκοπήσεων και των δήθεν διλημμάτων περί χαμένης ψήφου.
 
Ο Κύπριος πολίτης αντιλαμβάνεται το παιχνίδι που παίζεται και δεν είναι πρόθυμος να συμμετάσχει. Ακόμα και από όσους συμμετέχουν στις δημοσκοπήσεις, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου κυμαίνεται σε πολύ ψηλά επίπεδα.
 
Με δεδομένο μάλιστα ότι η συμμετοχή στις προεδρικές θα είναι πολύ υψηλότερη απ’ ότι στις βουλευτικές εκλογές, είμαστε σίγουροι ότι τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων θα ανατραπούν προς όφελος της υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα.
 
Είναι γι’ αυτό που καλούμε τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ του  και να προσέλθει στις κάλπες. Η αποχή βολεύει μόνο τον παλαιοκομματισμό.
 
Εμείς πιστεύουμε μέσα από τις επαφές μας με τον πολίτη ότι αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία θα ανατρέψει όλες τις προβλέψεις και όλες τις δημοσκοπήσεις, όπως το είχε κάνει και σε άλλες χώρες, αλλά και στον τόπο μας το 2013».
 
Παρόλα αυτά πάντως, διόλου τυχαίο δεν φαίνεται να είναι το γεγονός ότι μόλις ένα 24ωρο μετά την παρουσίαση της δημοσκόπησης του ΡΙΚ, το επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα επέλεξε, με αφορμή συνέντευξή του Χρίστου Χρίστου, να επιτεθεί κατά μέτωπο κατά του υποψηφίου του ΕΛΑΜ, χαρακτηρίζοντάς τον με νόημα σαν πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Κύπρου  και διαμηνύοντας πως οι θέσεις και οι τοποθετήσεις του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού, τόσο ως ιδεολογία όσο και ως πρακτική εφαρμογή πολιτικής σκέψης, τους βρίσκουν ακριβώς απέναντι του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγριος καυγάς Λιλλήκα-Χρίστου με έπαθλο την τέταρτη θέση στις Προεδρικές
 
Την ίδια ώρα από την άλλη, στο ΕΛΑΜ πιστεύουν ακράδαντα στη δυναμική που δείχνει να αναπτύσσει ο υποψήφιος τους και θεωρούν ότι συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά, η παρουσία του Χρίστου Χρίστου στις προεδρικές εκλογές όχι μόνο δεν θα είναι τυπική, αλλά θα δημιουργήσει εντελώς καινούργια δεδομένα στα ισοζύγια δυνάμεων του κομματικού χάρτη της χώρας.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και τι φοβούνται στα στρατόπεδα των υποψηφίων
 
Στο μεταξύ, αρνητική με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο υπήρξε η απάντηση του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΑΜ και κατά πόσο ο κ. Χρίστου προσεγγίστηκε από το επιτελείο του κ. Μαλά, προκειμένου να μην είναι υποψήφιος.

 

«Ούτε για αστείο», απάντησε ο Σταύρος Μαλάς. Και συνέχισε: «Η δική μας θέση είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσουμε με το ΕΛΑΜ ούτε και έχουμε οτιδήποτε κοινό για να συζητήσουμε. Όσοι συζήτησαν με το ΕΛΑΜ, καθώς και ο κύριος Χρίστου να βγουν να απαντήσουν».
 

Δειτε Επισης

Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων
Υποβάλλονται την Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές