Άγριος καυγάς Λιλλήκα – Χρίστου με έπαθλο την τέταρτη θέση στις Προεδρικές

Προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ του υποψήφιου για την προεδρία, Γιώργου Λιλλήκα και του επίσης υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας, προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, ξέσπασε με φόντο την μάχη μου φαίνεται να δίνουν οι δύο υποψήφιοι για το ποιος θα καταλάβει την τέταρτη θέση στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Αφορμή αποτέλεσε, η αναφορά του κ. Χρίστου σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα και στην οποία ανέφερε πώς προσεγγίστηκες από στελέχη άλλων κομμάτων προκειμένου το ΕΛΑΜ να μην διεκδικήσει τις προεδρικές εκλογές με δικό του υποψήφιο, αλλά να στηρίξει έναν εκ των άλλων υποψηφίων.

Σηκώνοντας το γάντι, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, κάλεσε τον κύριο Χρίστου να κατονομάσει συγκεκριμένα ποιους εννοεί, όταν αναφέρεται σε στελέχη άλλων κόμματων που τον προσέγγισαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φώς της δημοσιότητας, θέλουν τους δύο υποψήφιοι, Λιλλήκα και Χρίστου να δίνουν μάχη στήθος με στήθος για ποιος εκ των δύο θα εξασφαλίσει την τέταρτη θέση στις εκλογές του Ιανουαρίου.
 
Μάλιστα, τελευταία δημοσκόπηση που παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευή η τηλεόραση του ΡΙΚ, δείχνει τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου έναντι του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του επιτελείου του Γ. Λιλληκα:

«Γραπτή Ανακοίνωση Εκλογικού Επιτελείου Γιώργου Λιλλήκα.
Ποιοι υποψήφιοι συνομιλούσαν με το ΕΛΑΜ 
 
26 Νοε. 17

Την προσπάθεια  τουλάχιστον δύο υποψηφίων να εξασφαλίσουν την  στήριξη του ΕΛΑΜ αποκαλύπτει σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Κύπρου .

Ο κύριος Χρήστου θα πρέπει να αποκαλύψει ποιοι είναι οι υποψήφιοι που ζήτησαν  την στήριξη του.

Ο Γιώργος Λιλλήκας δεν μπήκε σε κανένα διάλογο , επίσημο ή ανεπίσημο με το ΕΛΑΜ και ούτε πρόκειται να το κάνει.

ΟΙ θέσεις και οι τοποθετήσεις του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού, τόσο ως ιδεολογία όσο και ως πρακτική εφαρμογή πολιτικής σκέψης, μας βρίσκουν ακριβώς απέναντι του.

Καλό θα ήταν πάντως, να διευκρινιστεί ποιοι ήταν οι υποψήφιοι οι οποίοι παρασκηνιακά έχουν επαφές με το ΕΛΑΜ με στόχο τις προεδρικές εκλογές και με ποια ανταλλάγματα.»

Ανταπάντηση από Χρίστου

Ανταπαντώντας στο επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα, το εκλογικό επιτελείο του Χρίστου Χρίστου, απέδωσε πανικό στο πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών και τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να αντιγράψει τις θέσεις του δικού του υποψηφίου.
 
Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του επιτελείου του Χ. Χρίστου:

«Κατανοούμε τον πανικό που έχει κυριεύσει το επιτελείο του κ. Λιλλήκα για το αναπόφευκτο, αφού οι συνεχείς του προσπάθειες να παρουσιάσει προεκλογικά ένα διαφορετικό πρόσωπο, φτάνοντας στο σημείο να αντιγράφει αυτούσιες τις θέσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), φαίνεται να μην επιφέρουν αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα όμως, δεν μπορούμε να κρύψουμε και την ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι ακόμα ένας συστημικός υποψήφιος δηλώνει ότι είναι απέναντι μας, αφού περιποιεί τιμή για εμάς.

Άλλωστε πως θα μπορούσαμε να ταυτιστούμε με ένα υποψήφιο:

- που πέρασε σχεδόν από όλα τα πολιτικά κόμματα αλλάζοντας θέσεις και απόψεις σαν τα πουκάμισα
- που παραπλάνησε τον λαό και τους εταίρους του, αθετώντας τις δεσμεύσεις του, δημιουργώντας νέο κόμμα
- που από την αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας υπήρξε κήρυκας της ομοσπονδίας, ενώ θυμήθηκε προεκλογικά να το παίξει μέχρι και δήθεν αντιομοσπονδιακός
- που υπήρξε υπουργός στην Κυβέρνηση που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία να αλλάξει στρατηγική στο Κυπριακό, εν τούτοις χωρίς κανένα σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία, πέταξαν την ιστορική αυτή ευκαιρία στα σκουπίδια, ενώ προχώρησαν και στο ολέθριο άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Γραφείο Τύπου
Εκλογικού Επιτελείου
Χρίστου Χρίστου
Υποψήφιου ΠτΔ»

 

Δειτε Επισης

Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»