Αποφασισμένος ο ΠτΔ για λύση με επανεγκατάσταση στο Δήμο Μόρφου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε σήμερα για την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει σε διάλογο ώστε να επιτευχθεί μια λύση που να επιτρέπει στους κατοίκους της Μόρφου να επανεγκατασταθούν στο Δήμο τους και οι κτηριακές εγκαταστάσεις μπορούν να αποτελέσουν υποδιεύθυνση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου για την ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Τροόδους.  
 
 
Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή της κατάθεσης θεμελίου λίθου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, στην περιοχή Ευρύχου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ένα τέτοιο έργο όπως αυτό «στο οποίο θέτουμε τον θεμέλιο λίθο θα συνιστά μία πραγματική αναβάθμιση του ρόλου της Αστυνομίας στην περιοχή σας και την επιβολή της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».  
 
«Η Αστυνομία Κύπρου, ως ένας από τους βασικούς πυλώνες  στο ευνομούμενο κράτος , αντιμετωπίζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, νέες  προκλήσεις. Η ανάπτυξη νέων μορφών εγκλήματος, η πολυπολιτισμικότητα αλλά ακόμη και επιπτώσεις από την οικονομική κρίση έχουν διαφοροποιήσει το εργασιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται τα μέλη της Αστυνομίας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Σε αυτό το περιβάλλον είναι ακόμα πιο επιτακτικό η Αστυνομία ως οργανισμός, να επικεντρωθεί στην αύξηση της παραγωγικότητας. Και στο πλαίσιο αυτής της προσπάθεια, η Αστυνομία αναδιαρθρώνεται και εκσυγχρονίζεται για να ανταποκριθεί σε όλες τις αυξημένες απαιτήσεις και προσδοκίες των πολιτών. Στο επίκεντρο της προσοχής μας έχουμε την υποχρέωση να παρέχουμε στον κάθε πολίτη τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τη ζωή και την περιουσία του», πρόσθεσε.  
 
 

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι έχει πλήρη επίγνωση των προβλημάτων του χώρου της αστυνόμευσης και της δικαιοσύνης , «αλλά αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που ενισχύεται η αποφασιστικότητα μας για ταχεία και αποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης, πάταξη της διαφθοράς και εύρυθμη λειτουργία τόσο της Δύναμης μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίας όσο και του κράτους με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους».  
 
 
Αναφερόμενος στο θέμα της διαφθοράς, ο ΠτΔ είπε: «Διακηρύξαμε πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε υποθέσεις διαφθοράς απ’ όπου και αν προέρχεται και τη διακήρυξη αυτή την κάνουμε πράξη». Ανέφερε ακόμη ότι «για την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς έχει παρθεί μια σειρά μέτρων και θα παρθούν ακόμη περισσότερα, έτσι ώστε να διαφυλάσσεται ο οποιοσδήποτε μπορεί να δώσει στοιχεία για πάταξη της διαφθοράς».    
 
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Συναντήθηκε με Μπορέλ η Ολγκίν-Έλαβε πλήρη στήριξη της ΕΕ για τις συνομιλίες για Κυπριακό