Αντί να τα παρουσιάζουν όλα μαύρα ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους

«Αντί ορισμένοι να αναλώνονται σε ανακοινώσεις που κατ’ επιλογή τα παρουσιάζουν όλα μαύρα στον χώρο της υγείας, ας αναλογιστούν το μερίδιο της ευθύνης τους και ας συμπορευθούν στην υλοποίηση των νομοσχεδίων που η ίδια η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε στις 16 Ιουνίου 2017», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, απαντώντας σε ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης και επιτελείων υποψηφίων.  
 
«Κάποιοι επιλέγουν να μην βλέπουν το δάσος και να επικεντρώνονται στο δέντρο, αφού λίγο ή πολύ η Έκθεση του ΟΑΣΑ και του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Συστημάτων, δεν είπε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτά που ήταν ήδη γνωστά», αναφέρει το Υπουργείο στην ανακοίνωση του.  
 
Επικαλούμενο τη σχετική έκθεση του ΟΑΣΑ, το Υπουργείο σημειώνει ότι η έκθεση διαπιστώνει ότι διαχρονικά «η Κύπρος διαθέτει το μικρότερο ποσοστό των δημόσιων δαπανών της για την υγεία από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ από το 2004 κι εντεύθεν». Ως εκ τούτου, προσθέτει, «αυτοί που προτρέχουν να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια  ας αναλογιστούν τι έπραξαν οι ίδιοι επί δικής τους διακυβέρνησης και μάλιστα σε περιόδους που η Κύπρος ζούσε σε οικονομική ευμάρεια».  
 
Αντίθετα, συνεχίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου, «αναφέρονται μόνο σε ‘οδυνηρά αποτελέσματα της σκληρής λιτότητας που επέβαλε η απερχόμενη κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού στη Δημόσια Υγεία’, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ειδικά στον χώρο της υγείας, λήφθηκαν μέτρα εκεί και όπου το επέτρεπαν οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που άλλοι επέβαλαν και ότι οι όποιες μειώσεις επήλθαν στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Υγείας από το 2012 μέχρι σήμερα, ήταν λόγω των περικοπών στο μισθολόγιο που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση, και από εξοικονομήσεις λόγω εξορθολογισμού των διαδικασιών».  
 
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται, «καλούνται τα επιτελεία και τα πολιτικά κόμματα να διαβάσουν ολόκληρη τη Έκθεση, αφού στις βασικές διαπιστώσεις αναφέρεται ότι ‘η διακυβέρνηση στον τομέα της υγείας στην Κύπρο δοκιμάζεται επί σχεδόν 30 έτη, αφού η εισαγωγή ενός συστήματος καθολικής κάλυψης, είχε μέχρι σήμερα πολύ περιορισμένη επιτυχία. Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε πολλούς λόγους, μεταξύ άλλων και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης’».  
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε