Κόντρα στα νούμερα των δημοσκοπήσεων συνεχίζει απτόητος ο Λιλλήκας

Κόντρα στα νούμερα των δημοσκοπήσεων που θέλουν την υποψηφιότητά του να κινείται στα ρηχά και να μην αφήνουν περιθώρια εισόδου του στον δεύτερο γύρο συνεχίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα ο Γιώργος Λιλλήκας και το επιτελείο του, κορυφώνοντας τις κατ’ ιδίαν επαφές και συναντήσεις τους με τους πολίτες.
 
Στο στρατόπεδο του Γιώργου Λιλλήκα, μολονότι δεν παραγνωρίζουν τις δημοσκοπήσεις και λαμβάνουν υπόψη τα ευρήματά τους, θεωρούν πως η εικόνα που αποτυπώνουν δεν είναι η πραγματική όσον αφορά τη δυναμική του υποψηφίου τους και πως η κάλπη θα διαψεύσει την προδιαγραμμένη από τις έρευνες μη νικηφόρα πορεία του υποψηφίου τους.
 
Συναφώς, στο επιτελείο Λιλλήκα επικαλούνται τόσο την μαζικότητα των συγκεντρώσεων που πραγματοποιεί ο υποψήφιος τους, μια μαζικότητα η οποία όπως τονίζουν στέλλει εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά των δημοσκοπήσεων μηνύματα, ενώ την ίδια ώρα αυτό που προτάσσουν πολύ περισσότερο έγκειται στα εξής:

 
Πρώτο: Στο ότι σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος εμφανίζεται ακόμη αναποφάσιστη όσον αφορά τον υποψήφιο που θα ψηφίσει και πως από την μεγάλη αυτή μερίδα ψηφοφόρων, ένα σημαντικό ποσοστό δύναται να κατευθυνθεί προς τον Γιώργο Λιλλήκα.
 
Δεύτερο: Στο ότι μια ακόμη πιο μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος αρνείται να συμμετάσχει και ν’ απαντήσει στις δημοσκοπήσεις, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το επιτελείο του υποψηφίου, τα ευρήματά τους να μην είναι αρκούντως αντιπροσωπευτικά.  Συναφώς, όπως υποδεικνύουν, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι υποψήφιοι καταγράφουν ποσοστά που κινούνται εν πολλοίς στα ποσοστά των κομμάτων που τους υποστηρίζουν, κάτι που υποδηλοί πως απαντούν ως επί τω πλείστω οι σκληροί πυρήνες και οι κομματικά ενεργοί ψηφοφόροι.  
 
Τρίτο: Υπάρχει κατά την εκτίμηση του επιτελείου Λιλλήκα σημαντικό ποσοστό κρυμμένης ψήφου υπέρ του υποψηφίου τους, κάτι που αποδείχθηκε όπως σημειώνουν και στις προεδρικές εκλογές του 2013 όταν εξασφάλισε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που και τότε του έδιναν οι δημοσκοπήσεις.      

Δεδομένων των πιο πάνω, στο στρατόπεδο του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών όχι απλώς δεν χάνουν την αισιοδοξία και πίστη τους για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, αλλά παραμένουν πεπεισμένοι πως μόνο ο Γιώργος Λιλλήκας είναι σε θέση στον δεύτερο γύρο να κερδίσει τον Νίκο Αναστασιάδη, καθότι, όπως υποστηρίζουν, είναι και ο μόνος που μπορεί να αντλήσει τις απαραίτητες ψήφους από τις δεξαμενές, τόσο του ενδιάμεσου χώρου όσο και της αριστεράς.        

Δειτε Επισης

Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας