ΑΚΕΛ: Ο Αναστασιάδης αδειάζει το κόμμα του χάριν του ναζιστικού ΕΛΑΜ

Πυρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ σε σχέση με το Κυπριακό και με φόντο τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
 
Σε δηλώσεις του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει κατά πόσο  «θα επαναφέρει και μετεκλογικά την πολιτική της πρόταξης ή αν θα αδειάζει και μετεκλογικά το κόμμα του χάριν του ναζιστικού ΕΛΑΜ», καλώντας παράλληλα τον Νικόλα Παπαδόπουλο «να ξεκαθαρίσει αν θα επιδιώξει λυση ΔΔΟ όπως αυτή καθορίζεται από τις παραμέτρους του ΟΗΕ ή αν θα απευθυνθεί στον Γ.Γ. του Οργανισμού με τα ίδια μισόλογα και αμφισημίες».
 
Αναλυτικά η δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ:
 
«Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αρνείται πεισματικά να ξεκαθαρίσει αν θα επιδιώξει λύση ΔΔΟ όπως αυτή καθορίζεται από τις παραμέτρους του ΟΗΕ ή αν θα απευθυνθεί στον Γ.Γ. του Οργανισμού με τα ίδια μισόλογα και αμφισημίες, όπως αυτά που συμφώνησαν να λένε προεκλογικά στον κυπριακό λαό μαζί με τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τους άλλους αντιομοσπονδιακούς ηγέτες που τον στηρίζουν.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης, από πλευράς του, πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το Κυπριακό μεταλλαγμένος ως Νικόλας Παπαδόπουλος. Αν, δηλαδή, θα επαναφέρει και μετεκλογικά την πολιτική της πρόταξης ή αν θα αδειάζει και μετεκλογικά το κόμμα του χάριν του ναζιστικού ΕΛΑΜ.
 
Κυρίως, ο Νίκος Αναστασιάδης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πώς θα πείσει τον Γ.Γ. του ΟΗΕ ότι δεν θα  επαναλάβει αυτό που έκανε στο Κραν Μοντάνα, όταν συνειδητά κλότσησε αντί να αξιοποιήσει τη δυνατότητα να φτάσουμε σε λύση που θα μας απάλλασσε από εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και κατοχικά στρατεύματα.
 
Οι πολιτικές παντός καιρού με μισόλογα, προεκλογικές μεταλλάξεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ανέκαθεν επέφεραν καταστροφικά αποτελέσματα, διευκολύνοντας τους εκάστοτε τουρκικούς σχεδιασμούς. Η διαχείρισή του εθνικού μας θέματος απαιτεί καθαρές θέσεις, υπευθυνότητα,  συνέπεια και σταθερότητα.
 
Χαρακτηριστικά που μόνο η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά διαθέτει. Που είναι και η μόνη υποψηφιότητα που διατηρεί ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική για λύση, απελευθέρωση και επανένωση».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη