To δικαίωμά μας στο πετρέλαιο δεν θα το δώσουμε σε κανένα

“Αν υπάρχει έστω και το ελάχιστο δικαίωμα στην Ανατολική Μεσόγειο για το πετρέλαιο δεν πρόκειται αυτό το δικαίωμα των Κυπρίων του βορρά και της Τουρκίας να το δώσουμε σε κανένα. Αυτό να το γνωρίζουν όλα τα κράτη του κόσμου”, είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Ρετζέπ Ακντάγ.
 
Ανέφερε ότι για την Τουρκία έχει τελειώσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων ωστόσο μπορεί να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία αν και η Τουρκία και οι Τ/κ από δω και πέρα ’θα κοιτάξουν τον δικό τους δρόμο’ συνεχίζοντας τα έργα ανάπτυξης στα κατεχόμενα.
 
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι στην Κύπρο ζουν οι αδελφοί τους, οι οποίοι είναι τόσο ομογενείς τους όσο και ομόθρησκοί τους. Υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη, επανέλαβε ότι “η Τουρκία δεν δέχεται να τους πειράξουν έστω και μια τρίχα από τα μαλλιά τους”.
 
“Αυτό πρέπει να το ξέρει πολύ καλά και η ε/κ πλευρά και η Ελλάδα και η ΕΕ”, ανέφερε. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος κατηγόρησε την ε/κ πλευρά και ιδιαίτερα την ηγεσία της ότι είναι "πολύ κακομαθημένη".
 
“Δεν αποδέχονται ότι στην περίπτωση που υπάρξει λύση πρέπει να είναι στο πλαίσιο της ισότητας”. Υποστήριξε ότι “στο τραπέζι τίθενται οι σωστές φόρμουλες και στο τέλος στο δημοψήφισμα, όπως έγινε με το σχέδιο Ανάν, η τουρκική πλευρά το αποδέχτηκε και εκείνοι το απέρριψαν”, προσθέτοντας ότι “και στο Κραν Μοντάνα πάλι αναποδογύρισαν το τραπέζι και έφυγαν”.
 
Δήλωσε, επίσης, ότι το καθήκον που έχει ανατεθεί στον ίδιο είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα των κατεχομένων. Υπενθύμισε ότι έστειλαν ήδη νερό με αγωγό από την Τουρκία και πρόκειται να στείλουν και ηλεκτρική ενέργεια με καλώδιο.
 
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ακόμη ότι στα κατεχόμενα θα οικοδομήσουν και νοσοκομείο. “Επομένως εμείς εκεί θα κάνουμε έργα ανάπτυξης. Εγώ τώρα σε αυτό επικεντρώνομαι. Δεν υπάρχει κανένας που να μην τον έχω δει στην βόρεια Κύπρο”, είπε και επανέλαβε καταλήγοντας πως δεν θα εγκαταλείψουν τα κατεχόμενα.
 
ΚΥΠΕ  

Δειτε Επισης

Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική