Μαλάς: Πρέπει να καταπολεμηθούν με αποφασιστικότητα τα κρούσματα διαφθοράς στον αθλητισμό

Μια σύγχρονη κοινωνία πρέπει να καταπολεμήσει τα κρούσματα διαφθοράς που υπάρχουν σε κάποιους τομείς του αθλητισμού, όπως το ποδόσφαιρο, με αποφασιστικότητα και μακριά από πολιτικές διαπλοκές, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, προσθέτοντας πως σε περίπτωση που εκλεγεί θα δώσει πραγματική στήριξη στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
 
Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια του 1ου Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιου Λάρνακας, ο κ. Μαλάς εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά γιατί όπως εξήγησε «βρίσκομαι μεταξύ κορυφαίων αθλητών αλλά και συμπολιτών μας που επέλεξαν να εγκαταλείψουν την κυριακάτικη ψυχαγωγία και να συμμετέχουν στον 1ο Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας. Ο μαζικός αθλητισμός θεωρώ ότι είναι ένδειξη πραγματικού και σύγχρονου πολιτισμού και είναι και μία ενασχόληση που κρατά, ειδικά τους νέους μακριά από πειρασμούς, αλλά και όλη τη κοινωνία που δημιουργεί συνθήκες υγιεινούς διαβίωσης».
 
Πρόσθεσε ότι «όραμα της δικής μας διακυβέρνησης είναι να δώσουμε πραγματική στήριξη στο πολιτισμό και τον αθλητισμό, ο οποίος προάγει πραγματικά την βιωματική ενασχόληση με τον αθλητισμό αλλά βεβαίως και στον πρωταθλητισμό».
 
Στις δηλώσεις του ο Σταύρος Μαλάς αναφέρθηκε και «στα κρούσματα διαφθοράς κυκλωμάτων που υπάρχουν στην κοινωνία μας, ειδικά σε κάποιους τομείς του αθλητισμού, φαινόμενα τα οποία» όπως είπε «πρέπει μια σύγχρονη κοινωνία να καταπολεμήσει με αποφασιστικότητα και μακριά από πολιτικές διαπλοκές. Γι’ αυτό εμείς θα εφαρμόσουμε πολιτική σωστής διαχείρισης των κονδυλίων μέσω του ΚΟΑ, διαφανούς διαδικασίας αξιολόγησης που επενδύονται αυτά τα χρήματα και κυρίως να δώσουμε το στίγμα ως κοινωνία ότι δεν δεχόμαστε πλέον ορισμένα αθλήματα, όπως π.χ. το ποδόσφαιρο να γράφει μελανές σελίδες στην κυπριακή αθλητική ιστορία».
 
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους διοργανωτές του 1ου Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας και «να τους υποσχεθώ ότι θα είμαι μαζί τους εάν εκλεγώ Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
 
Ο κ. Μαλάς αναφέρθηκε στο θάνατο πρόσφατα του κορυφαίου Ελληνα βιολόγου Φώτη Καφάτου, ο οποίος όπως είπε «υπηρέτησε και την κυπριακή επιστημονική κοινότητα μέσω του διορισμού του ως Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Κατάρτισης Ερευνας και Πολιτικής. Ο Φώτης Καφάτος υπήρξε μια από τις ίσως πιο κορυφαίες προσωπικότητες στον επιστημονικό χώρο, ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε σοβαρές υποδομές ειδικά στην Κρήτη, έχτισε ένα κύρος πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, το οποίο παραμένει απαράμιλλο».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «η Κύπρος του οφείλει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την συμβολή του στην επιστήμη και ο ολόκληρος ο ελληνισμός ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ αναδεικνύοντας τον ελληνισμό και την προσφορά του στην επιστήμη ως κορυφαία προτεραιότητα».

Δειτε Επισης

Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση
Οι αντιδράσεις κομμάτων για την κρίση στο μέτωπο Ελεγκτή και Εισαγγελίας-Καλεί ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλία το ΑΚΕΛ
Σύγκρουση συμφέροντος για λειτουργό της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου-Ζητά έρευνα από ΥΣ η Ελεγκτική