Νικόλας: Δεν είναι το πολιτειακό σύστημα αλλά το περιεχόμενο

«Δεν είναι το πολιτειακό σύστημα το ζήτημα, αλλά το περιεχόμενο που έχουν προσδώσει οι ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία  (ΔΔΟ). Δεν έχω αλλεργία με την Ομοσπονδία», δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Επιτελείο του, στις δηλώσεις του, οι οποίες έγιναν στις «Τομές στα γεγονότα του ΣΙΓΜΑ» την Παρασκευή, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι δικές του θέσεις είναι ξεκάθαρες και περιλαμβάνονται στην Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, η οποία καθορίζει το πλαίσιο διαπραγματεύσεων αλλά και τη στρατηγική για να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι, όπως περιλαμβάνονται στις ομόφωνες αποφάσεις τους Εθνικού Συμβουλίου.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε «ποιο είναι το περιεχόμενο της ΔΔΟ για τους κύριους Αναστασιάδη και Μαλά; Η εκ περιτροπής προεδρία, τα βέτο και η αριθμητική ισότητα, η  παραμονή όλων των εποίκων, η παραχώρηση των 4 ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες, η παραχώρηση των περιουσιών των προσφύγων στους παράνομους χρήστες, οι εγγυήσεις και ο στρατός των Τούρκων;».
 
Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το περιεχόμενο της ΔΔΟ ο υποψήφιος Πρόεδρος απάντησε: «μακάρι το περιεχόμενο να είναι σωστό και το πολιτειακό σύστημα να το συμφωνήσουμε και να το ονομάσουμε ό,τι θέλουμε. Ομοσπονδία. Μακάρι να εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις που εμείς έχουμε καθορίσει στη Νέα Στρατηγική. Το περιεχόμενο για εμάς υπάρχει και καταγράφεται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και αυτές οι θέσεις πρέπει να τύχουν υπεράσπισης».
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλους είπε πως εάν το περιεχόμενο της ΔΔΟ είναι το Σχέδιο Ανάν, το οποίο απέρριψε ακόμα και το ΑΚΕΛ, αν η ΔΔΟ είναι η εκ περιτροπής προεδρία, τα βέτο, η αριθμητική ισότητα, η παραμονή όλων των εποίκων, τα επεμβατικά δικαιώματα, τότε δεν το αποδέχεται, εξηγώντας ότι «θεωρώ ότι αυτό εννοούσε και ο κ. Μαρίνος Σιζόπουλος. Αυτά όλα παραβιάζουν τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου. Και εμείς είναι που θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω σε αυτές τις αποφάσεις».
 
 Ερωτηθείς πως θα χειριστεί το Κυπριακό αν εκλεγεί, με όλο αυτό το κράμα απόψεων, ο είπε ότι «παρά τις διαφορετικές πολικές θέσεις των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου έχουμε καταλήξει σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο που είναι η Νέα Στρατηγική» και πρόσθεσε `εμείς είμαστε οι μόνοι που έχουμε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο τόσο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της λύσης όσο και την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε».
 
Εξάλλου, ο κ. Παπαδόπουλος συμμετείχε χθες σε δεντροφύτευση την οποία διοργάνωσε η Νεολαία του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών σε συνεργασία με το Δήμο Στροβόλου.  Σε δηλώσεις του εκεί είπε ότι "πρόθεση της διακυβέρνησης μου είναι να θεσμοθετηθεί ένα παγκύπριο πρόγραμμα δεντροφύτευσης, έτσι ώστε για κάθε παιδί που γεννιέται να φυτεύουμε και ένα δέντρο».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ