Άγγελος Βότσης: Ο Τάσσος δεν απέρριψε, αλλά επαναβεβαίωσε την ΔΔΟ

Δεν λέει να καταλαγιάσει ο θόρυβος που προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος συμμερίζεται τη θέση πως η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία αποτελεί τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της Κύπρου, ότι δηλαδή ουσιαστικά την απορρίπτει.
 
Πέραν των αντιπαραθέσεων που προκάλεσε σε επίπεδο κομμάτων και επιτελείων των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας, κραδασμούς συνεχίζει να προκαλεί και εντός του ΔΗΚΟ.
 
Μετά τη χθεσινή του παρέμβαση, διά της οποίας τασσόταν κατά της αποκήρυξης της ΔΔΟ από το ΔΗΚΟ, ο βουλευτής του κόμματος Άγγελος Βότσης επανήλθε σήμερα με νέα ανάρτηση στο facebook,  υπενθυμίζοντας πώς είχε συμπεριφερθεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος στην αντίστοιχη συγκυρία.
 
 «…Τι έκανε μετά ο αείμνηστος ηγέτης μας; Απέρριψε την ΔΔΟ; Την θεώρησε την χειρότερη μορφή νομιμοποίησης της διχοτόμησης;  Βεβαίως δεν το έκανε.
 
Αντιθέτως. Σύναψε με τον Ταλάτ τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου, στην οποία επαναβεβαιώνεται η μορφή της λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής ομοσπονδίας», έγραψε μεταξύ άλλων ο Άγγελος Βότσης.
 
Ακολουθεί αυτούσια η νέα παρέμβαση του βουλευτή του ΔΗΚΟ:
 
«Διαβάζοντας με προσοχή όλα τα σχόλια σε σχέση με την χθεσινή ανάρτησή (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγγελος Βότσης: Οδυνηρή λύση η ΔΔΟ, αλλά η μόνη υπό τις περιστάσειςμου  έχω εντοπίσει το εξής: Οι περισσότεροι από τους φίλους που βλέπουν αρνητικά την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, δικαιολογούν την άρνησή τους επειδή της δίνουν το περιεχόμενο όπως κατά την γνώμη τους προκύπτει, είτε μέσα από τις συνομιλίες, ή τις παραμέτρους που ο κάθε ένας πιστεύει ότι θα περιλαμβάνει μια πιθανή πρόταση για λύση του Κυπριακού. Το περιεχόμενο δηλαδή. Διαφωνούν δηλαδή με το περιεχόμενο (όπως προβλέπουν ότι θα καταλήξει) και απορρίπτουν την ΔΔΟ.
 
Πώς συμπεριφέρθηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος στην αντίστοιχη συγκυρία; Είχε μπροστά του ένα σχέδιο που έλεγε στο προοίμιο του ότι ήταν ΔΔΟ, αλλά με τέτοιο περιεχόμενο που και ο Τάσσος Παπαδόπουλος και όλοι εμείς και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας το απέρριψε. Τι έκανε μετά ο αείμνηστος ηγέτης μας; Απέρριψε την ΔΔΟ; Την θεώρησε την χειρότερη μορφή νομιμοποίησης της διχοτόμησης;  Βεβαίως δεν το έκανε.
 
Αντιθέτως. Σύναψε με τον Ταλάτ τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου στην οποία επαναβεβαιώνεται η μορφή της λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής ομοσπονδίας. Και από τότε όλοι στο Δημοκρατικό Κόμμα εργαζόμαστε για να πετύχουμε μια λύση ΔΔΟ με τέτοιο περιεχόμενο, ώστε να τερματιστεί η κατοχή του τόπου μας.
Άρα η ουσία είναι το περιεχόμενο. Τόσο απλά.
 
Η υπαναχώρηση από την ΔΔΟ, ιδιαίτερα τώρα που η Τουρκία μιλά για άλλη μορφή λύσης του Κυπριακού είναι ότι χειρότερο θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα δίναμε στη Τουρκία τη χρυσή ευκαιρία που ψάχνει για να ολοκληρώσει το έγκλημα της σε βάρος της Κύπρου. Αυτό το γνώριζαν διαχρονικά και οι αείμνηστοι ηγέτες μας και όλοι οι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γι' αυτό δεν έπεσαν στη παγίδα. Και δεν θα πρέπει ούτε τώρα να πέσουμε στη παγίδα».
 

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος-«Δεν αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με ανεδαφικές προτάσεις»
Στην Κύπρο την Τρίτη ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας για επίσκεψη εργασίας
Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες