Στην αντεπίθεση με… άσφαιρα πυρά για την ΔΔΟ το επιτελείο Νικόλα

Στην αντεπίθεση πέρασε το εκλογικό επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, επιστρέφοντας το… μπαλάκι που έριξαν στον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα σήμερα ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, σε σχέση με το κατά πόσο αποδέχεται ή όχι τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ως μορφή λύσης του Κυπριακού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ρίχνουν το γάντι στον Νικόλα για την Ομοσπονδία, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ
 
H εκπρόσωπος Τύπου του Νικόλα Παπαδόπουλου Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, κατηγόρησε την ηγεσία του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, ότι συντονισμένες και ταυτισμένες επιχειρούν να παραπλανήσουν τον λαό σε σχέση με τις θέσεις και προθέσεις του κ.  Παπαδόπουλου.
 
«Υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν τη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, που ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει προτείνει», είπε η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει τη θέση του για την ΔΔΟ.
 
Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του Νικόλα Παπαδόπουλου Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου:
 
«Η ηγεσία του ΔΗΣΥ και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, συντονισμένες και ταυτισμένες, επιχειρούν να παραπλανήσουν τον κυπριακό λαό σε σχέση με τις θέσεις και προθέσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
Υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν τη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, που ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει προτείνει.
 
Η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη:
 
1. Η πολιτική που από κοινού εφάρμοσαν η ηγεσία του ΔΗΣΥ και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, εδώ και εννιά χρόνια, έχει αποτύχει.
 
2. Ενδεχόμενη εκλογή, είτε του κ. Αναστασιάδη είτε του κ. Μαλά, θα οδηγήσει σε συνέχιση της αποτυχημένης αυτής πολιτικής από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντάνα, δηλαδή έχοντας δεχτεί την εκ περιτροπής προεδρία, έχοντας δώσει τις περιουσίες των προσφύγων στους χρήστες, έχοντας δεχτεί τα βέτο και την αριθμητική ισότητα, έχοντας δεχτεί την παραμονή των εποίκων, έχοντας δεχτεί την παραχώρηση των 4 ελευθεριών της Ε.Ε. στους Τούρκους υπηκόους.
 
3. Οι υποχωρήσεις των τελευταίων εννέα χρόνων παραβιάζουν τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου οι οποίες περιλαμβάνουν τις βασικές αρχές επίλυσης του προβλήματος και δεν ανταποκρίνονται στις διαχρονικές επιδιώξεις των Ελληνοκυπρίων.
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις της Αλλαγής θα εφαρμόσουν τη Νέα Στρατηγική με στόχο την επίτευξη, μέσω διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, μιας σωστής, λειτουργικής, δημοκρατικής, αξιοπρεπούς και βιώσιμης λύσης.
 
Αντίθετα, οι κύριοι Αναστασιάδης και Μαλάς δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την ήδη αποτυχημένη και επικίνδυνη πολιτική τους από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντάνα».
 
«Ταυτισμένος Αναστασιάδη ο Μαλάς»
Εξάλλου, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, υποστήριξε ότι στη σημερινή δημοσιογραφική του διάσκεψη, ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς επιβεβαίωσε ότι παραμένει ταυτισμένος με την πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό.
 
«Παραδέχεται ο κ. Μαλάς ότι, αν εκλεγεί, θα συνεχίσει την πολιτική Αναστασιάδη, θα δεχτεί ανεπιφύλακτα τη συνέχιση της διαδικασίας από εκεί που έμεινε στο Κραν Μοντάνα, και θα αποδεχτεί το πλαίσιο Γκουτιέρες, που «κλειδώνει» τις υποχωρήσεις Αναστασιάδη σε όλες τις εσωτερικές πτυχές του, δηλαδή την εκ περιτροπής προεδρία, την παραχώρηση των περιουσιών των προσφύγων στους χρήστες, τα βέτο και την αριθμητική ισότητα, την παραμονή των εποίκων και την παραχώρηση των 4 ελευθεριών της Ε.Ε στους Τούρκους υπηκόους.
 
Αυτό επιβεβαιώνει ότι το δίλημμα των πολιτών είναι ένα:
 
•Είτε θα συνεχιστεί η αποτυχημένη και επικίνδυνη πολιτική των τελευταίων εννέα χρόνων, από εκεί που σταμάτησε στο Κραν Μοντάνα,
 
•Είτε θα εφαρμοστεί η Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, που προτείνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος», είπε η εκπρόσωπος του Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σταύρος Μαλάς: Έτσι θα πετύχω επανέναρξη των συνομιλιών

 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού