Άγγελος Βότσης: Οδυνηρή λύση η ΔΔΟ, αλλά η μόνη υπό τις περιστάσεις

Παρέμβαση στη συζήτηση που αναπτύσσεται τα τελευταία 48ωρα σε σχέση με τη διζωνική, δικοινοτική, ομοσπονδία και το κατά πόσο γίνεται αποδεχτή ή όχι ως μορφή λύσης του Κυπριακού από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλο, κάνει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Άγγελος Βοτσής.
 
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, o Άγγελος Βότσης παίρνει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα, σημειώνοντας πως, ενώ θεωρεί ότι η ΔΔΟ είναι μια οδυνηρή λύση είναι η μόνη υπό τις περιστάσεις, και ότι αν η πλευρά μας υπαναχωρήσει από αυτή τη μορφή λύσης, θα δώσει τη χρυσή ευκαιρία που ψάχνει η Τουρκία, είτε για να μονιμοποιήσει και να προσπαθήσει να νομιμοποιήσει τη κατοχή είτε για να προσπαθήσει να πετύχει την αναγνώριση του ψευδοκράτους.
 
«Ας μην δαιμονοποιούμε μια μορφή της λύσης που ενώ είναι οδυνηρή, είναι και η μόνη που με τη σωστή εφαρμογή της και περιεχόμενο θα μπορέσει να τερματίσει τη τουρκική κατοχή», καταλήξει στην ανάρτησή του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ.
 
Ακολουθεί πιο κάτω αυτούσια η παρέμβαση του Άγγελου Βότση:
 
Περί Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας
 
Αυτή η μορφή της λύσης του Κυπριακού περιλαμβάνεται στις συμφωνίες Κορυφής Μακαρίου-Ντενκτας (1977) και Κυπριανού Ντενκτάς (1979) αναφερόμενη σαν Δικοινοτική Ομοσπονδία και στις συμφωνία της 8ης Ιουλίου (2006) μεταξύ Τάσσου Παπαδόπουλου-Ταλατ σαν Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Τις επισυνάπτω στο τέλος.
 
Αυτές περιλαμβάνονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
 
Επίσης, η μορφή της λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας περιλαμβάνεται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.
 
Εμείς ,σαν Δημοκρατικό Κόμμα, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε τη θέση ότι η μορφή της λύσης του Κυπριακού θα πρέπει να είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με το σωστό περιεχόμενο(εννοώντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ταυτόχρονα η εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως περιλαμβάνεται στη συμφωνία Κυπριανού Ντενκτάς, και να μπορεί να συνάδει με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία θα μετεξελιχθεί σε ομόσπονδη Κύπρο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
 
Προσωπικά, ενώ θεωρώ ότι η ΔΔΟ είναι μια οδυνηρή λύση, η μόνη όμως υπό τις περιστάσεις, πιστεύω ότι αν η πλευρά μας υπαναχωρήσει από αυτή τη μορφή λύσης του Κυπριακού θα δώσει τη χρυσή ευκαιρία που ψάχνει η Τουρκία, είτε για να μονιμοποιήσει και να προσπαθήσει να νομιμοποιήσει τη κατοχή είτε για να προσπαθήσει να πετύχει την αναγνώριση του ψευδοκράτους.
 
Θεωρώ ότι αν αποδεσμευτούμε από τα όσα οι αείμνηστοι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας έχουν συμφωνήσει με την άλλη πλευρά, η διχοτόμηση της πατρίδας μας ή η αναγνώριση του ψευδοκράτους θα είναι πολύ πιθανή.
 
Αν δεν μας αρέσουν κάποια στοιχεία από το "περιεχόμενο", ας παλέψουμε να τα αλλάξουμε, αλλά ας μην δαιμονοποιούμε μια μορφή της λύσης που ενώ είναι οδυνηρή είναι και η μόνη που με την σωστή εφαρμογή της και περιεχόμενο θα μπορέσει να τερματίσει τη τουρκική κατοχή». 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε