Επικοινωνιακό αυτογκόλ για Νικόλα η δήλωση Σιζόπουλου για την Ομοσπονδία

Ως επικοινωνιακό αυτογκόλ στην προσπάθεια του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλου να κερδίσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, χαρακτηρίζεται από εκλογικούς αναλυτές η προχθεσινή δήλωση του Μαρίνου Σιζόπουλου, πως ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ υιοθετεί τη θέση της ΕΔΕΚ ότι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία αποτελεί τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της Κύπρου.    
 
Η δήλωση αυτή του προέδρου της ΕΔΕΚ ήρθε, σύμφωνα με τους ίδιους πολιτικούς αναλυτές, να «χαλάσει» το… διπλοπόρτι που με πολύ κόπο και μόχθο ο Νικόλας Παπαδόπουλος προσπαθεί επί του συγκεκριμένου θέματος να διατηρήσει ανοικτό στην πορεία του προς τις προεδρικές εκλογές, γνωρίζοντας πως για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει διατηρεί μέχρι τέλους ανοιχτή χαραμάδα επικοινωνίας και με ακροατήριο ψηφοφόρων που δεν βλέπουν τη συγκεκριμένη μορφή λύσης σαν μίασμα.
 
Όπως υποδεικνύουν συναφώς, μπορεί να αποτελεί κοινό μυστικό πως ουσιαστικά ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν αποδέχεται τη ΔΔΟ, ωστόσο διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το ΔΗΚΟ ουδέποτε την αποκήρυξε επισήμως, αλλά και ότι ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος απέφυγε να πράξει ευθέως κάτι τέτοιο στη Νέα Στρατηγική του, η οποία αποτελεί την προμετωπίδα της προεκλογικής του εκστρατείας σε σχέση με το Κυπριακό.  
 
Σημειώνοντας πως επίσης ουδόλως τυχαία δεν ήταν η σιωπή που επέλεξε να τηρήσει στον απόηχο της χθεσινής δήλωσης του Μαρίνου Σιζόπουλου, οι ίδιοι εκλογικοί αναλυτές εκτιμούν πως το αυτογκόλ αυτό του προέδρου της ΕΔΕΚ ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα το βρίσκει συνεχώς μπροστά του, αν και εφόσον βεβαίως οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιλέξουν να το αξιοποιήσουν. Πολύ περισσότερο, αν και εφόσον το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου είναι αυτός που θα έχει περάσει στον δεύτερο γύρο και θα πρέπει εκ των πραγμάτων να προβεί σε ανοίγματα, τόσο προς την ηγεσία όσο και προς τον κόσμο της Αριστεράς.
 
«Με το επιχείρημα ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία αποτελεί ψευδοδίλλημα, ασφαλώς και θα δυσκολευτεί να προσεγγίσει και να πείσει μια ηγεσία και έναν κόσμο για τους οποίους η ΔΔΟ αποτελεί την μοναδική οδό λύσης του Κυπριακού», επισημαίνουν με νόημα, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως για τον Νικόλα Παπαδόπουλο και το επιτελείο του, ευχής έργον θα ήταν το αυτογκόλ του προέδρου της ΕΔΕΚ να ξεχαστεί το συντομότερο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκήρυξε διά στόματος Σιζόπουλου την Ομοσπονδία ο Νικόλας
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μίλησε ξανά εκ μέρους του Νικόλα ο Σιζόπουλος- Ψευδοδίλλημα η Ομοσπονδία
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρά φύση συνεργασίες ακόμα και μ’ εκπτώσεις-υπερβάσεις στον δεύτερο γύρο 
 
Η ΔΕΟΚ
Σε όλα αυτά, ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει από χθες και επίσημα τη στήριξη και της ΔΕΟΚ, το Κεντρικό Συμβούλιο της οποίας «αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της Ομοσπονδίας, τους εργαζόμενους και τους Κύπριους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να τιμήσουν με την ψήφο τους  τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλο».
 
«Η πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη και των δυνάμεων που στήριξαν τις επιλογές του έχει οδηγήσει το Κυπριακό σε επικίνδυνες υποχωρήσεις με ορατό πλέον τον κίνδυνο αναβάθμισης του ψευδοκράτους και εδραίωσης της διχοτόμησης», αναφέρει η ΔΕΟΚ.
 
«Είναι πεποίθηση της ΔΕΟΚ ότι τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου απαιτούν εμπνευσμένη ηγεσία με ξεκάθαρο αναπτυξιακό προσανατολισμό, κοινωνική ευαισθησία και συγκροτημένη στρατηγική για το εθνικό μας θέμα» σημειώνει, και προσθέτει ότι «ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν διαπνέονται από το όραμα, αλλά και την αναγκαία πολιτική βούληση και αξιοπιστία να φέρουν την αλλαγή που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο τόπος».
 
Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΔΕΟΚ, αναφέρει η ανακοίνωση, «πιστεύει ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο ηγέτης που μπορεί να ενώσει την κοινωνία και να οδηγήσει τον τόπο σε αλλαγή πορείας. Η εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους ανθρώπους και για ολόκληρη την κοινωνία», καταλήγει.
 
Και ο Χρίστος Ρότσας
Εξάλλου, την απόφασή του όπως στις προεδρικές εκλογές στηρίξει την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, Χρίστος Ρότσας.
 

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα