Ακντάγ: Σημαντικές κινήσεις τα επόμενα 2 χρόνια στα κατεχόμενα

Τα επόμενα 2 χρόνια στα κατεχόμενα θα γίνουν σημαντικές κινήσεις, δήλωσε ο Ρετζέπ Ακντάγ αναφέροντας ότι θα υπάρξουν οδικά έργα και έργα για υδροδότηση και ηλεκτρισμό πάνω στα οποία εργάζονται.
 
Ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, επισκεπτόμενος μαζί με τον ΓΓ της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρί Κασιργκά τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί το απόγευμα εξέφρασε την "συγκίνησή" του για την παρέλαση το πρωί λέγοντας «Δόξα τω Θεώ, η δύναμή μας ως τουρκικό έθνος αρκεί για να μας κρατάει σε αυτά τα χώματα». Πρόσθεσε ότι η βόρεια Κύπρος, κατά την έκφρασή του, είναι μια «χώρα» με μεγάλες προοπτικές και η «μητέρα πατρίδα» θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να στηρίξει το ψευδοκράτος.

Αναφερόμενος στα θέματα υγείας, ο κ. Ακντάγ, που ήταν για 11 χρόνια Υπουργός Υγείας της Τουρκίας, είπε ότι εκτός από το νέο νοσοκομείο θα δημιουργήσουν στα κατεχόμενα υποδομές και συστήματα αποκατάστασης για να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν.  Λέγοντας ότι στην Τουρκία έγινε μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας ο Ρετζέπ Ακντάγ συμπλήρωσε ότι παρόμοια αλλαγή θα γίνει και στα κατεχόμενα.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι δεν είναι μόνο στόχος της Τουρκίας αλλά και του ψευδοκράτους να προοδεύσει σε όλα τα επίπεδα και να φτάσει το επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού όπως έδειξε και ο Ατατούρκ.

Πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να επιταχυνθούν και στα κατεχόμενα οι αλλαγές στον τομέα της υγείας ώστε να αποκτήσει υποδομές και να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό και εξέφρασε την ευχή η νέα «κυβέρνηση» να αξιολογήσει αυτή την ευκαιρία.

Την επόμενη περίοδο, συνέχισε, θα απασχολήσει την ατζέντα το τί θα γίνει από δω και πέρα στο Κυπριακό αλλά ό,τι και αν γίνει πρέπει να εργαστούν ώστε η υγεία, η παιδεία, η οικονομία στην τ/κ κοινότητα, να φτάσουν σε ένα καλύτερο σημείο. Υποστήριξε επίσης ότι δεν μπορούν οι τ/κ να ζουν κάτω από εμπάργκο, ενώ δεν έχουν καμία ευθύνη για την μη λύση, και θα πολεμήσουν γι’ αυτό μαζί με την Τουρκία.

Νωρίτερα, ο Τ/κ ηγέτης είχε δεχθεί και τον Βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος της Τουρκίας, Μεβλούτ Ντουντού, ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα εκπροσωπώντας το κόμμα του στους εορτασμούς για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
 
Οι Τούρκοι επίσημοι είχαν επίσης συναντήσεις τόσο με την «πρόεδρο» της «βουλής», Σιμπέλ Σιμπέρ όσο και με τον «πρωθυπουργό», Χουσείν Οζγκιουργκιούν. Ο κ. Ακντάγ θα αναχωρήσει απόψε από τα κατεχόμενα για την Τουρκία.
 
Στο μεταξύ, το απόγευμα στην Κερύνεια δύο F16 της ομάδας Solo της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν για 25 λεπτά επίδειξη από αέρος.
 
Τους εορτασμούς για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους παρακολούθησαν εκεί αξιωματούχοι του τουρκικού στρατού και ο υπαρχηγός του ΓΕΣ, Στρατηγός Ουμίτ Ντιουντάρ που βρίσκεται στα κατεχόμενα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά στον Στεφάνου ο ΔΗΣΥ για την πράσινη φορολογία-«Ας δεσμευτεί να στηρίξει την πρότασή μας»
Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων