Γιλντιρίμ: Απάνθρωπη η απομόνωση των Τ/κ

Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την συνέχιση της "απάνθρωπης απομόνωσης και των περιορισμών που επιβάλλονται στους Τ/κ", αναφέρει σε γραπτό μήνυμά του για την 34η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ λέγοντας ότι είναι σημαντικό για την χώρα του οι Τ/κ να ενταχθούν στον κόσμο και να έχουν ένα ασφαλές και ευημερούν μέλλον. 

Προς αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα με αποφασιστικότητα και σε συνεργασία, πρόσθεσε. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Γιλντιρίμ είπε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να υποστηρίζει τον τ/κ «λαό» και το ψευδοκράτος σε κάθε τομέα.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τούρκος Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, είναι το πιο πολύτιμο έργο του αγώνα που οι Τ/κ έδωσαν για ισότητα και ελευθερία εδώ και μισό αιώνα, δείχνοντας αντοχή στις αδικίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισης και είναι η εγγύηση των βασικών δικαιωμάτων των Τ/κ. «Παρά τα εμπόδια που έπρεπε να αντιμετωπίσει με την ίδρυση της, αυτή η νέα και δυναμική χώρα, η οποία έχει οικοδομήσει μια σύγχρονη κρατική δομή με σύστημα διαχείρισης και πλουραλιστική δημοκρατία, υιοθετώντας την αρχή του κράτους δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εισήγαγε την έννοια της σταθερότητας, της ειρήνης και της συνεργασίας στο νησί και στην περιοχή και ήταν πάντα περήφανη για το τουρκικό έθνος», πρόσθεσε.

Η τ/κ πλευρά στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται εδώ και μισό αιώνα για μια δίκαιη και μόνιμη λύση στο νησί έχει δείξει ισχυρή βούληση και αυτό αποδείχθηκε ακόμη μια φορά στη Διάσκεψη τον περασμένο Ιούλιο, η οποία κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα, όπου και πάλι ήταν ένα βήμα μπροστά από τους συνομιλητές της, πρόσθεσε ο κ. Γιλντιρίμ λέγοντας ότι σε αυτή την βούληση που έμεινε χωρίς αντίκρισμα πρέπει να υπάρξει μια απάντηση και δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστούν τα απάνθρωπα εμπάργκο.

Εξάλλου σε μήνυμά του στο τουίτερ, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, έγραψε ότι με σεβασμό ενθυμάται σήμερα, ανήμερα της επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, τον «ιδρυτικό πρόεδρο» Ραούφ Ντενκτάς που άφησε πίσω του και στους Τ/κ μια πατρίδα, όπως ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»