Κυριακή 16 Δεκ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Παρουσία Αναστασιάδη το Πανεπιστήμιο τίμησε τον Ουράνιο Ιωαννίδη

  14/11/2017 16:23
Παρουσία Αναστασιάδη το Πανεπιστήμιο τίμησε τον Ουράνιο Ιωαννίδη

Παρουσία Αναστασιάδη το Πανεπιστήμιο τίμησε τον Ουράνιο Ιωαννίδη

  14/11/2017 16:23
Τον πρώην Υπουργό Παιδείας Ουράνιο Ιωαννίδη για τη συμβολή του στην ίδρυση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), τίμησε σήμερα το πανεπιστήμιο σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, Υπουργών, βουλευτών, νυν και πρώην αξιωματούχων της Πολιτείας και ακαδημαϊκών.
 
Στην εκδήλωση, αναφέρθηκε πως υπό την Υπουργεία του Ουράνιου Ιωαννίδη συντάχθηκε το νομοσχέδιο που προνοούσε τη σύσταση του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στους πρώτους φοιτητές την ακαδημαϊκή χρονιά 2007 – 2008.
 
Στον χαιρετισμό του, συγκινημένος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε πως «ξεχωριστές προσωπικότητες σαν και αυτές του Ουράνιου, καταφέρνουν να αφήσουν με την πολυσχιδή δράση και προσφορά τους, ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στο πολιτικό, το κοινωνικό, το εκπαιδευτικό, αλλά και το αθλητικό γίγνεσθαι του τόπου». Όπως είπε, η εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου, η ίδρυση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, καθώς και του Ανοικτού Πανεπιστημίου, η δημιουργία του ΚΥΣΑΤΣ, η φοιτητική χορηγία και άλλα μέτρα στήριξης των φοιτητών είναι ενδεικτικά επιτεύγματα στον τομέα της εκπαίδευσης, πραγματοποιούμενα με τις δικές του παρεμβατικές και υποστηρικτικές ενέργειες. Τόνισε όμως ότι ιδιαίτερη και καθοριστική ήταν και η συμβολή του στην ίδρυση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, η ίδρυση του οποίου συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στην ανάπτυξη του δικτύου των πανεπιστημίων της χώρας μας όσο και στην ανάπτυξη και της οικονομίας. Απευθυνόμενος προς τον κ. Ιωαννίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «τιμάται απόλυτα επάξια ένα εκ των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κύπρου, το ΤΕΠΑΚ».
 
«Η διάκριση που σήμερα σου απονέμεται αποτελεί την ελάχιστη τιμή που αξίζει σε πολίτες με τη δική σου προς την πατρίδα προσφορά», κατέληξε.
 
Στον δικό του χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Πανίκος Φιλίππου είπε πως ο κ. Ιωαννίδης  ήταν ένας εκ των εμπνευστών και ο εισηγητής της ίδρυσης ενός δεύτερου δημόσιο πανεπιστημίου και μάλιστα στη Λεμεσό και υπήρξε επίσης ο συντάκτης του νομοσχεδίου για την ίδρυσή του.
 
Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Ανδρέας Αναγιωτός ανέφερε ότι η προσπάθεια για ίδρυση του ΤΕΠΑΚ ξεκίνησε από την πρώτη μέρα που ο κ. Ιωαννίδης ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Υπουργός Παιδείας το 1999, προσθέτοντας ότι με δική του συμβολή και παρόλες τις αντίξοες συνθήκες κατέστη εφικτό την ακαδημαϊκή χρονιά 2007 – 2008  το ΤΕΠΑΚ να δεχτεί τους πρώτους φοιτητές.
 
Ο γιος του κ. Ιωαννίδη, Χρίστος, ευχαρίστησε όλους και μετέφερε την ευγνωμοσύνη του πατέρα του για την τιμή που του γίνεται καθώς και τη χαρά του που βρίσκεται μαζί με τον Πρόεδρο - συνεργάτη και άλλους φίλους και συνεργάτες του.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας