“Διαφάνηκαν πειθαρχικά παραπτώματα αλλά δεν συνδέονται με εξετάσεις”

Πειθαρχικά παραπτώματα που σχετίζονται με τη μη εξασφάλιση άδειας από μέρους εκπαιδευτικών για διδασκαλία σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι τα μέχρι στιγμής ευρήματα της έρευνας του θέματος της δημοσιοποίησης των εξεταστικών δοκιμίων για το νέο σύστημα διορισμών, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, προσθέτοντας πως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της εγκυρότητας του συστήματος.  
 
Παράλληλα, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης μνήμης των κρατητηρίων στην Κοκκινοτριμιθιά, ο κ. Καδής έστειλε μήνυμα σε όλους όσοι αμφισβητούν τη διαδικασία, λέγοντας ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει, καθώς είναι αίτημα της κοινωνίας εδώ και 35 χρόνια.  
 
«Τα παραπτώματα που έχουν διαφανεί μέχρι στιγμής είναι όντως πειθαρχικά και σχετίζονται με την μη εξασφάλιση άδειας από μέρους εκπαιδευτικών λειτουργών για διδασκαλία σε ίδρυμα τριτοβάθμια εκπαίδευσης. Δεν σχετίζεται, όμως, αυτή η διδασκαλία με οποιαδήποτε διαδικασία ή οποιαδήποτε δομή συνδέεται με τις εξετάσεις για το νέο σύστημα διορισμών», είπε ο κ. Καδής κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Γενικού Ελεγκτή για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες για οκτώ λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καδής είπε πως δεν υπάρχει δόλος βάσει των ευρημάτων που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στο Υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας πως  δεν διαπιστώνεται συμμετοχή εκπαιδευτικού λειτουργού σε οποιαδήποτε διαδικασία συνδέεται με το νέο σύστημα διορισμών.
 
Κληθείς να σχολιάσει αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων όπως τεθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα τα αποτελέσματα της έρευνας, ο κ. Καδής είπε πως αναμένεται στις αρχές της βδομάδας το πόρισμα της ευρευνούσας λειτουργού που ανέλαβε την υπόθεση.
 
«Ενδεχομένως να πάμε και στον Γενικό Εισαγγελέα για να επιβεβαιώσει και γραπτώς ότι δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας ευρύτερα της διαδικασίας», είπε εξηγώντας ότι άποψη τόσο του Γενικού Εισαγγελέα, με τον οποίο έχει μιλήσει, όσο και του Υπουργείου Παιδείας και του τριμελούς σώματος εποπτείας των εξετάσεων, «είναι ότι έγινε ένα λάθος το οποίο πρέπει να αποκατασταθεί και δεν σημαίνει ότι υπάρχει θέμα ευρύτερης εγκυρότητας των εξετάσεων». Πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να καταθέσει την άποψή του γραπτώς «και ευελπιστώ ότι θα το έχουμε για να μην υπάρχει οποιοδήποτε θέμα συζήτησης περαιτέρω για την εγκυρότητα των εξετάσεων». Διαμήνυσε ωστόσο προς όλους ότι «αυτή η μεταρρύθμιση περιμένει εδώ και χρόνια», επισημαίνοντας πως η πρώτη απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για την ανάγκη αλλαγής του συστήματος διορισμών ήταν το 1982.
 
«Εδώ και 35 χρόνια αυτή η κοινωνία επιζητεί την αλλαγή του συστήματος. Εμείς πετύχαμε την αλλαγή του συστήματος. Εάν έγινε ένα λάθος στην εφαρμογή των διαδικασιών, που οι διαδικασίες είναι εκεί και προβλέπονται ποιες είναι, δεν πρέπει να γκρεμίσουμε με κανένα τρόπο το σύστημα. Το σύστημα πρέπει να εφαρμοστεί, αυτή η ιστορική μεταρρύθμιση θα πρέπει να ολοκληρωθεί και εμείς είμαστε προσανατολισμένοι ακριβώς και προσηλωμένοι να την ολοκληρώσουμε», είπε. «Αυτοί οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να αμφισβητήσουν είναι αυτοί που φώναζαν από πριν για να μην εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση αυτή διότι βολεύονταν με την προηγούμενη κατάσταση. Εμείς προχωράμε μπροστά», πρόσθεσε ο Υπουργός Παιδείας.
 
Κληθείς να σχολιάσει την εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν αύριο οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Καδής είπε πως ο ίδιος αναμένει «ότι έξω από το Υπουργείο θα είναι αυτοί που φώναζαν και πριν την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών, θα είναι αυτοί που δεν επέλεξαν να δώσουν εξετάσεις και ενδεχομένως να είναι αυτοί που επέλεξαν να δώσουν εξετάσεις και έχουν αποτύχει».
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια