Τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, στην παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, το 4ο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.
 
 
Στην ομιλία που εκφώνησε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, είπε πως στο έργο του ο Γλαύκος Κληρίδης άφησε παρακαταθήκη, "πράξεις πατριωτισμού, ηρωισμού, αυταπάρνησης, προσφοράς, ανιδιοτέλειας, ενότητας, φροντίδας για την Κύπρο και τους ανθρώπους της, και ήταν ο ηγέτης που πρόσφερε χωρίς να πάρει, που μπήκε στην πολιτική μεγάλος και βγήκε μέγιστος. Που κατόρθωσε όσα κανένας άλλος για τον τόπο του".
 
 
"Πάλεψε με πάθος για την ελευθερία της Κύπρου και των λαών και αφιέρωσε το «είναι» του στην προσπάθεια λύτρωσης της πατρίδας μας από το άγος της τουρκικής κατοχής και διαίρεσης. Το φαινόμενο «Γλαύκος Κληρίδης» έχει μια αξιοθαύμαστη, διαχρονική αντοχή στη φθορά και τον χρόνο. Γι αυτό κι ο οικουμενικός ελληνισμός θα μνημονεύει την αγαθή μνήμη του με αγάπη και σεβασμό", είπε.
 
 
Τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του ιστορικού μας ηγέτη του Γλαύκου Κληρίδη, για εμάς οι ιδέες του, η πολιτική του παραμένουν ζωντανές και διαχρονικές», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. "Εμείς του Δημοκρατικού Συναγερμού συνεχιστές της κληριδικής σχολής θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την επανένωση της πατρίδας μας, να ζήσουμε, δηλαδή, σε μια ειρηνική και ευημερούσα Κύπρο", διαβεβαίωσε  ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. 
 

Μετά την τέλεση του μνημοσύνου οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο. Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρόντες ήταν επίσης, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων, βουλευτές, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο και μέλη του διπλωματικού Σώματος, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ηγεσία Αστυνομίας και Εθνικής Φρουράς και άλλα οργανωμένα σύνολα και σωματεία.


Ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του Γλαύκου Κληρίδη και κατάθεση στεφάνων μετά την ολοκλήρωση της οποίας εψάλη ξανά ο Εθνικός Ύμνος.

 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
ΒΙΝΤΕΟ: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»