Ντύθηκε Άης Βασίλης και μοίρασε δώρα στις ευάλωτες ομάδες το Υπουργικό

Χριστουγεννιάτικο δώρο στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ενέκρινε-μεταξύ άλλως αποφάσεων- κατά τη σημερινή του συνεδρία του Υπουργικό Συμβούλιο.
 
«Η ανάπτυξη που ήρθε στον τόπο, τα πρωτογενή πλεονάσματα που δημιουργήθηκαν, η αναδιάρθρωση του χρέους που μας επέτρεψε να ρίξουμε το χρέος, αλλά και να μειώσουμε εξαιρετικά σημαντικά τα τοκοχρεολύσια που πλήρωνε ο Κύπριος φορολογούμενος, όλα αυτά, μαζί με τη σωστή νοικοκυρεμένη πολιτική, μάς επιτρέπουν να κάνουμε και κοινωνική πολιτική και έργα χωρίς ελλείμματα και χωρίς να επιβαρύνουμε φορολογούμενο», δήλωσε σχετικά έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
 
Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε:  
 
*Σε 30 χιλιάδες νοικοκυριά, δικαιούχους του ΕΕΕ και λήπτες δημοσίου βοηθήματος,
ποσό 384 ευρώ για ένα πρόσωπο, αυξημένο κατά 192 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο άνω των 14 και 115 ευρώ για εξαρτώμενο κάτω των 14 ετών, με συνολική δαπάνη 15 εκ. ευρώ.
 
*Σε 30 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είναι δικαιούχοι του ΕΕΕ και λήπτες δημοσίου βοηθήματος που ισούται με το ποσό που θα πάρουν για τον Δεκέμβριο ως επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου με ελάχιστο ποσό τα 100 ευρώ και με συνολική δαπάνη 3,8 εκ. ευρώ.
 
*Σε 346 εγκλωβισμένους και παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό και το γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου και που ισούται με το ύψους του μηνιαίου επιδόματος.
 
*Σε 1700 πρόσωπα που είναι βοηθούμενοι από το Ταμείο Ανακούφισης Παθόντων, σε Παθόντες ή εξαρτώμενους πεσόντων ή εξαφανισθέντων κατά τον αγώνα του 55-59, την τουρκική εισβολή και κατά την υπηρεσία στην πατρίδα.
Το ποσό που θα λάβουν είναι ίσο με την ειδική μηνιαία σύνταξη που λαμβάνουν. Πρόκειται για  δαπάνη 20 εκ. ευρώ και όλα είναι εξοικονομήσεις από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας.
 
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης άλλο ενισχυμένο χριστουγεννιάτικο δώρο προς τους εγκλωβισμένους.
 
Ενέκρινε ακόμη το νομοσχέδιο για τον επενδυτικό Νόμο, που μειώνει σημαντικά τη γραφειοκρατία και εξυπηρετεί τους επενδυτές για μεγάλες επενδύσεις. 
 
Επίσης, αποφασίστηκε μετά από πολλά αιτήματα διαφόρων κυβερνητικών Τμημάτων και Υπουργείων για τη πιο εύρυθμη λειτουργία τους και για εκτέλεση έργων που έχουν εξαγγελθεί όπως από το 2018 το σύνολο των εποχιακών ωρομίσθιων εργατών να απασχολείται για περίοδο 11 μηνών, από 8 που ήταν μέχρι σήμερα.
 
Περεταίρω, εγκρίθηκε συμπληρωματικός κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 που  προβλέπει δαπάνες 335 εκ. ευρώ από τα οποία τα 160 αποτελούν ενδοκυβερνητικές συναλλαγές, άρα δεν επιβαρύνουν το δημοσιονομικό ισοζύγιο, ενώ προκύπτουν και εξοικονομήσεις 75 εκ. ευρώ. Η πραγματική δημοσιονομική επιβάρυνση περιορίζεται στα 100 εκ. ευρώ επιτρέποντας την άνετη επίτευξη των δημοσιονομιών στόχων.
 
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ