Στη δίνη του προεκλογικού η υγεία- Στο χορό της αντιπαράθεσης και το ΑΚΕΛ

Σε μείζονα θέματα της προεκλογικής αντιπαράθεσης ενόψει προεδρικών εκλογών εξελίσσονται τα ζητήματα της υγείας και συγκεκριμένα τα προβλήματα των κρατικών νοσηλευτηρίων και η εν εξελίξει προσπάθεια εφαρμογής του ΓΕΣΥ.
 
Ο υδράργυρος της προεκλογικής αντιπαράθεσης με φόντο τα ζητήματα υγείας χτύπησε κόκκινο με τη χθεσινή σφοδρή σύγκρουση του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη και του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλου.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρ και μανία με Νικόλα ο Παμπορίδης-«Βλέπει» ποινικές ευθύνες
 
Κληθείς σήμερα να σχολιάσει την αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του προέδρου του ΔΗΚΟ για τα θέματα της υγείας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης υπέδειξε πως ο Υπουργός Υγείας, ενδεχομένως να είναι ο Υπουργός Υγείας που τόλμησε με την απόλυτη στήριξη και καθοδήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να βάλει τάξη στα θέματα της υγείας.
 
«Αντιλαμβάνομαι», σημείωσε, «την ίδια στιγμή ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά τουλάχιστον κανείς από μας που εμπλεκόμαστε στο δημόσιο διάλογο δεν πρέπει να υποτιμούμε τον κυπριακό λαό.
 
Ο κυπριακός λαός αντιλαμβάνεται πολύ καλύτερα απ’ όλους μας τι γίνεται, είτε αυτό αφορά την Υγεία είτε αυτό αφορά την Παιδεία, και δεν θα πρέπει λόγω προεκλογικής εκστρατείας να επιχειρούμε να δημιουργούμε εντυπώσεις».
 
Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου επισήμανε πως μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, που είναι ταυτόχρονα και μεγάλη κοινωνική κατάκτηση, βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα την εμποδίσουν οι προεκλογικές τακτικές κανενός.
 
«Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, δηλαδή εκείνη η κυβέρνηση που αποφάσισε και εφαρμόζει το Γενικό Σχέδιο Υγείας, έχοντας εξασφαλίσει γενική συναίνεση, είναι η κυβέρνηση που μπορεί και να το υλοποιήσει.
 
Η εφαρμογή του ΓΕΣΥ περνά μέσα από και ξεκινά με την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αυτών των νοσηλευτηρίων που τελευταία επισκέπτεται συστηματικά και επί σκοπώ ο υποψήφιος κ. Ν. Παπαδόπουλος. Είτε για να προβάλει προβλήματα που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν είτε για να μηδενίσει τις κατά γενική ομολογία σημαντικές δράσεις και προσπάθειες του υπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παμπορίδη είτε και για να αμφισβητήσει τώρα το ίδιο το ΓΕΣΥ», είπε ο Πρόδρομος Προδρόμου.
 
«Μια είναι η απάντηση στον κ. Παπαδόπουλο», υπογράμμισε. «Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη θα κάνει πράξη εκείνο που οφείλουμε στους πολίτες και δεν μπόρεσε να φέρουν σε πέρας για μια δεκαετία κυβερνήσεις ή υπουργοί της δικής του παράταξης.
 
Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη, όσα ζιζάνια και αν προσπαθούν να σπείρουν κάποιοι, θα κάνει πράξη το ΓΕΣΥ μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως έχει σχεδιαστεί».
 
Στη πολιτική διένεξη για τα θα θέματα της υγείας εισήλθε και το ΑΚΕΛ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Λουκαϊδη να χτυπά και προς τις δύο κατευθύνσεις.
 
«Επανερχόμαστε στο θέμα της αντιπαράθεσης Γιώργου Παμπορίδη και Νικόλα Παπαδόπουλου. Δεν επιθυμούμε να υπεισέλθουμε στη νομική και πιθανώς ποινική διάσταση της αντιπαράθεσης για τις ηχογραφήσεις του Υπουργού από τις ασφαλιστικές εταιρείες», είπε αρχικά ο κ. Λουκαϊδης.
 
«Θα σταθούμε αποκλειστικά στην ουσία. Που επαναβεβαιώνει ότι Νίκος Αναστασιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νικόλας Παπαδόπουλος και μέχρι το καλοκαίρι του 2016 Γιώργος Παμπορίδης, μαζί μεθόδευαν την επιβολή του πολυασφαλιστικού και την ακύρωση των συμφωνηθέντων ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και τις πολιτικές δυνάμεις για το ΓΕΣΥ», υποστήριξε.
 
«Νίκος Αναστασιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νικόλας Παπαδόπουλος και μέχρι το καλοκαίρι του 2016 Γιώργος Παμπορίδης», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, «σε διαφορετικό χρόνο, όλοι επιδίωξαν τον εκτροχιασμό και την ακύρωση του ΓΕΣΥ με την κατάθεση πρότασης για μίνι ΓΕΣΥ, το οποίο θα εξυπηρετούσε τις ασφαλιστικές».
 
«Νίκος Αναστασιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλας Παπαδόπουλος, μαζί αποστέρησαν πάνω από 400 εκ. ευρώ από το δημόσιο τομέα υγείας με το βάναυσο κούρεμα των προϋπολογισμών υγείας και όχι μόνο.
 
Νίκος Αναστασιάδης και Νικόλας Παπαδόπουλος, αναγκάστηκαν σε ελιγμό στηρίζοντας τα νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση, κάτω από την λαϊκή και την πολιτική πίεση που δέχτηκαν. Κανένας από τους δύο, όμως, δεν θα εφαρμόσει το ΓΕΣΥ, αφού  πότε δεν πίστεψαν σ’ αυτό, παρά μόνο εξυπηρετούν με συνέπεια τα πολύ μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της υγείας», ισχυρίστηκε ο Γιώργος Λουκαϊδης.
 
«Μόνο η εκλογή του Σταύρου Μαλά», κατέληξε, «μπορεί να διασφαλίσει την υλοποίηση ενός ΓΕΣΥ, που θα στηρίζεται στην αρχή της αλληλεγγύης και θα προσφέρει αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και όχι μόνο για τους λίγους προνομιούχους».
 
 
 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»