Χωρίς αποκατάσταση δεν έχει… Κατσουρίδη

Δεν τίθεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θέμα επανόδου και ενεργούς εμπλοκής του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του ΑΚΕΛ, πρώην κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νίκου Κατσουρίδη, στον εν εξελίξει προεκλογικό αγώνα και συγκεκριμένα παρά το πλευρό του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρου Μαλά.
 
Αυτό ξεκαθαρίζουν καλά ενημερωμένες πηγές στον Reporter, υπό το πρίσμα των πληροφοριών που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον Σταύρο Μαλά και το επιτελείο του να στήνουν γέφυρες με τον κ. Κατσουρίδη, προκειμένου να συμπαραταχθεί και ν’ αναλάβει ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου.
 
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κατσουρίδης ήταν ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του κ. Μαλά στις προεδρικές εκλογές του 2013, και όπως εκτιμάται ενδεχόμενη επανεμφάνισή του στο πλευρό του υποψηφίου είναι ικανή να προσδώσει νέα δυναμική στην προσπάθεια για ευόδωση του στόχου εισόδου στον δεύτερο γύρο αρχικά, και εν συνεχεία διεκδίκησης με αξιώσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
 
Όπως υποδεικνύουν στον Reporter καλά ενημερωμένες πηγές, μπορεί τα τελευταία χρόνια ο Νίκος Κατσουρίδης να έχει αποκοπεί από το κόμμα ως αποτέλεσμα της ποινής επ’ αόριστου αποβολής την οποία εκτίει από τον Μάιο του 2015, ωστόσο εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρά ερείσματα ανάμεσα σε μεγάλη μερίδα της βάσης του ΑΚΕΛ, η αξιοποίηση της οποίας θα μπορούσε να συμβάλει καταλυτικά στο να κερδηθεί-μεταξύ άλλων- το υψίστης σημασίας στοίχημα της συσπείρωσης του κόμματος.
 
Παράλληλα, αναγνωρίζεται από τους πάντες-ή σχεδόν τους πάντες- η τεράστια εμπειρία που διαθέτει ο κ. Κατσουρίδης σε ό,τι αφορά εκλογικές μάχες και το πώς αυτές κερδίζονται, καθώς και η… δυνατότητά του να προσελκύσει ψηφοφόρους πέραν από αυτούς του χώρου του ΑΚΕΛ.
 
Παρ’ όλα αυτά, και παρόλο που ο ίδιος ο Νίκος Κατσουρίδης σε πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του δεν απέκρυψε πως είχε συζητήσεις με τον Σταύρο Μαλά και το ΑΚΕΛ-τονίζοντας ταυτόχρονα και ουδόλως τυχαία την πολυπλοκότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος-, το σενάριο να τον δούμε στις επάλξεις του προεκλογικού αγώνα του κ. Μαλά, θεωρείται αυτή τη στιγμή απομακρυσμένο έως απίθανο.
 
Και αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, από τη στιγμή που η ηγεσία του ΑΚΕΛ αρνείται ν’ ανοίξει πριν από τις προεδρικές εκλογές το κεφάλαιο επανεξέτασης της ποινής επ’ αόριστου αποβολής που επεβλήθη στον Νίκο Κατσουρίδη, παραπέμποντας για κάτι τέτοιο για μετά τις Προεδρικές.
 
Μια φόρμουλα, που όπως πληροφορούμαστε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, αφού μια ενδεχόμενη επιστροφή του χωρίς να προηγηθεί η αποκατάστασή του στο κόμμα, δεν θα είχε ουσιαστικό νόημα και θα εδραζόταν σε μη στερεά θεμέλια.        
 
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το Καταστατικό του ΑΚΕΛ, για οποιαδήποτε ανάλογη ποινή επιβάλλεται, προβλέπεται επανεξέτασή της ένα χρόνο μετά την επιβολή της. Ωστόσο, στην περίπτωση του Νίκου Κατσουρίδη, και παρόλο που παρήλθαν σχεδόν δυόμιση χρόνια, δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.
 

Δειτε Επισης

Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα
Εμβάθυνση συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν επιδιώκει η Κύπρος
Δεν θα κάθεται μέσα σε ψωμάκι χοτ ντοκ το σκυλάκι στο λογότυπο του Ανδρόνικου Ζερβίδη
Οι προκλήσεις του κανονισμού για πράσινη γραμμή συζητήθηκαν σε εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας
Αζέροι βουλευτές φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης του ψευδοκράτους
«Εξαιρετικά σαφές» το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία-Θεμελιώδες στοιχείο η πρόοδος στο Κυπριακό
Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο
Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις Φον ντερ Λάιεν για στήριξη σε Λίβανο
Διπλή επίθεση σε Ευαγγελίδη και Πάρτο από ΑΚΕΛ-Κάνει λόγο για κρυφτό και ανεπαρκή διαχείριση
Τα κατεχόμενα επισκέφθηκε ο Τούρκος ΥΠΑΜ και μίλησε για... διεθνές δίκαιο