Πρόσωπο του εμφυλίου στο ΔΗΚΟ ο Μάρκος Κυπριανού

Σε πρόσωπο του εμφύλιου πολέμου που μαίνεται στο ΔΗΚΟ ανάμεσα στα μέλη και πρώην στελέχη που σήμερα τοποθετούνται στην αποκαλούμενη εσωκομματική αντιπολίτευση από την μια, και στην ηγεσία του κόμματος από την άλλη, εξελίσσεται ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάρκος Κυπριανού.
 
Μολονότι μέχρι πρότινος ο Μάρκος Κυπριανού εθεωρείτο της πλευράς εκείνης στο ΔΗΚΟ που διαφωνούσε με πολλές από τις πρακτικές και πολιτικές της υφιστάμενης ηγετικής πυραμίδας, μη διστάζοντας σε αρκετές περιπτώσεις να εκφράσει και δημόσια τις επιφυλάξεις και διαφορετικές προσεγγίσεις του, στην πορεία των πραγμάτων και με φόντο τις επικείμενες προεδρικές εκλογές εναρμονίστηκε κατά τρόπο απόλυτο με την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, έχοντας μάλιστα και ρόλο πρωταγωνιστικό στην προεκλογική του εκστρατεία.
Η συμπόρευση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΚΟ με τον πρόεδρο του κόμματος και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ήταν αναμενόμενο δεν αντιμετωπίστηκε και δεν αντιμετωπίζεται καθόλου θετικά από τους αποτελούντες την παράταξη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν κρύβουν την δυσφορία τους για τη ξαφνική αυτή… μεταστροφή του Μάρκου.

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν πίσω από την απόλυτη ταύτιση του Μάρκου Κυπριανού με τον Νικόλα Παπαδόπουλο την επόμενη μέρα των προεδρικών εκλογών και την προεδρία του ΔΗΚΟ σε περίπτωση που ο κ. Παπαδόπουλος εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Σε μια τέτοια περίπτωση όπως εκτιμούν, στηριζόμενοι και στην περί τούτου έντονη φημολογία, ο Νικόλας παραιτείται από πρόεδρος του ΔΗΚΟ και με τις ευλογίες του παραχωρεί το κόμμα στον Μάρκο.
 
Με τον τρόπο αυτό, οι λεγόμενοι «τασσικοί» μετακομίζουν στο Προεδρικό, οι λεγόμενοι «κυπριανικοί» αναλαμβάνουν τα ηνία του κόμματος, και έτσι οι δύο διαχρονικά «πολεμούσες» για την επικράτηση στο κόμμα τάσεις, βρίσκουν την ισορροπία του απόλυτου συμβιβασμού.  

Υπενθυμίζεται για την Ιστορία πως ο Μάρκος Κυπριανού εξελέγη αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ στις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2014, επικρατώντας των Κώστα Μαυρίδη, Αντιγόνης Παπαδοπούλου, Γιώργου Κωνσταντίνου και Γιάννη Ιωάννου.
 
Η εκλογή του, θεωρήθηκε ως νίκη του στρατοπέδου Μάριου Καρογιάν, ο οποίος μόλις δύο μήνες προηγουμένως είχε χάσει την προεδρία του κόμματος από τον Νικόλα Παπαδόπουλο.  Ανάλογη νίκη θεωρήθηκε και η ανάδειξη του προσφάτως παραιτηθέντος Χρίστου Πατσαλίδη στην αντιπροεδρία του ΔΗΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το 2013 ήταν ο Νικόλας, σήμερα ο Χρίστος Πατσαλίδης-Φεύγει πυροβολώντας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ρίχνουν στα μαλακά και υποβαθμίζουν τις φυγόκεντρες τάσεις στο ΔΗΚΟ 
 

Δειτε Επισης

Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»