Στην Μόσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας, οι σχέσεις Ρωσίας - ΕΕ καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα βρίσκονται στην ατζέντα των επαφών που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει σήμερα και αύριο στη Μόσχα με τη ρωσική πολιτική ηγεσία. Κατά την επίσκεψη θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες σε τομείς όπως η Εμπορική Ναυτιλία, οι Διεθνείς Οδικές Μεταφορές και οι Επικοινωνίες, καθώς και μνημόνια συνεργασίας σε τομείς όπως η Οικονομία.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Ρωσία, ύστερα από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Έφθασε στη ρωσική πρωτεύουσα χθες βράδυ. Θα συνοδεύεται κατά τις επαφές του από τους Υπουργούς Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.  
 
Σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ στην κατοικία του στα περίχωρα της Μόσχας, ενώ αύριο θα παρακαθίσει σε συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της οποίας θα υπογραφούν οι διμερείς συμφωνίες.  
 
Πρόκειται για συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Εμπορική Ναυτιλία, η οποία από κυπριακής πλευράς θα υπογραφεί από τον Υπουργό Μεταφορών,  συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις Διεθνείς Οδικές Μεταφορές, η οποία επίσης θα υπογραφεί από κυπριακής πλευράς από τον κ. Δημητριάδη, συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις Επικοινωνίες και την Τεχνολογία της Πληροφορίας, που θα υπογραφεί επίσης από τον Υπουργό Μεταφορών.  
 
Επίσης θα υπογραφούν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που θα υπογραφεί από τον Υπουργό Εξωτερικών, και Κοινή Διακήρυξη μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για Συνεργασία στον Τομέα του Εκσυγχρονισμού των Οικονομιών, η οποία θα υπογραφεί από κυπριακής πλευρά από τον Υπουργό Οικονομικών.
 
Μετά τη συνάντηση τους οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, επαφές με Ρώσους επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια δείπνου που διοργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) τη Δευτέρα το βράδυ.
 
Για το σκοπό αυτό βρίσκεται στη Μόσχα κλιμάκιο του CIPA, στο οποίο συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και η Γενική του Διευθύντρια Νατάσα Πηλείδου.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει επίσης συνέντευξη Τύπου για τα ρωσικά ΜΜΕ, στο οίκημα του Πρακτορείου Ειδήσεων Tass, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο στις 24 Οκτωβρίου.

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα