Ανεξάρτητο θέμα από το πολιτικό, το θέμα των αγνοουμένων, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας

Το θέμα των αγνοουμένων αποτελεί ένα καθαρά ανθρωπιστικό θέμα που θα πρέπει να επιλυθεί ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις στο πολιτικό πρόβλημα, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, σε ομιλία του στην κηδεία των οστών του αγνοούμενου, Παναγιώτη Λοϊζου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάμαντος, στην Αλαμινό.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Επίτροπος Προεδρίας τόνισε ότι «η Τουρκία παραμένει υπεύθυνη για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και θα πρέπει να ανοίξει όλα τα στρατιωτικά της αρχεία και να τα θέσει ενώπιον της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων για τη διακρίβωση της τύχης ενός εκάστου των αγνοουμένων μας».
 
Ο κ. Φωτίου είπε ότι «ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας προς τους συγγενείς όλων των αγνοουμένων της Κύπρου ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την πλήρη διερεύνηση και διακρίβωση της τύχης του κάθε ενός από τους αγνοουμένους μας και αυτό αποτελεί χρέος όλων μας και δέσμευση τιμής προς τους συμπατριώτες μας που εξαφανίστηκαν και προς τις οικογένειές τους».
 
Απευθυνόμενος στα αδέρφια του ήρωα, ο Επίτροπος Προεδρίας είπε πως «πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι για την κληρονομιά που ο αδερφός σας, σας άφησε, όχι μόνο σε εσάς, αλλά και στην κοινωνία και σε όλους εμάς, μια κληρονομιά που σε εσάς αποδίδει την ύψιστη τιμή και σε εμάς την ευθύνη για τη δικαίωση της θυσίας του».
 
«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Παναγιώτη Λοΐζου και τιμούμε με ευγνωμοσύνη τη μνήμη του και αναγνωρίζουμε ότι απέναντι του έχουμε ένα ανεκπλήρωτο χρέος και θα παλέψουμε για να το εκπληρώσουμε», είπε, τέλος ο Επίτροπος Προεδρίας.

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης