Και τυπικά υποψήφιος του ΔΗΣΥ ο Αναστασιάδης (pics-video)

Κι επίσημα από σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός στηρίζει τον Νίκο Αναστασιάδη για να διεκδικήσει επανεκλογή στο Προεδρικό Αξίωμα.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έλαβε το πράσινο φως από το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος.
Στο Ανώτατο Συμβούλιο πρώτος απέυθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος και ευρωβτουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου που αναφέρθηκε στις ιστορικές παρακαταθήκες που άφησε στο κόμμα ο ιδρυτής του Γλαύκος Κληρίδης.
 
Στη συνέχεια ο Αβέρωφ Νεοφύτου προχώρησε με εισαγωγική ομιλία με το σώμα να εγκρίνει σε πανηγυρικό κλίμα την στήριξη στο πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη.
 
 
Μετά την έγκριση στην αίθουσα εισήλθε εν μέσω επιδοκιμασιών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να προχωρεί στην ομιλία του.
 

 
Διαβάστε αυτούσια την ομιλία του Αβέρωφ Νεοφύτου.
Φίλε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,
 
Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,
 
Αγαπητά μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ,
 
Σας καλωσορίζω όλες και όλους σήμερα εδώ. Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για τη διαχρονική σας στήριξη στην παράταξή μας. Εσείς είστε η ραχοκοκαλιά του Δημοκρατικού Συναγερμού.Από το 1976 μέχρι και σήμερα για 41 ολόκληρα χρόνια, αυτή η παράταξη αντλεί τη δύναμη της από το δικό σας πάθος για μια καλύτερη Κύπρο, για μια ελεύθερη Κύπρο.
 
Αυτό το πάθος είδαμε τι μπορεί να πετύχει και πόσο μπορεί να πάρει την Κύπρο μπροστά. Αυτό το πάθος ήταν η κινητήρια δύναμη της αγαπητής φίλης Στέλλας Κυριακίδου για την εκλογή της σε ένα από τα σημαντικότερα αξιώματα της Ευρώπης.
 
Αγαπημένη μας Στέλλα, σ’ ευχαριστούμε που μας έκανες, που έκανες την Κύπρο μας περήφανη με την εκλογή σου στην Προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 
Φίλες και φίλοι,
 
Βλέπουμε σήμερα τους πολίτες στα μάτια. Και τους καλούμε μαζί να αναλογιστούμε: 
 
 
Ποια Κύπρο παραλάβαμε το 2013
Σε ποιά Κύπρο ζούμε σήμερα;
Ποιο είναι το όραμα μας για τη Κύπρο του 2023 και
Ποιος είναι ο πιο κατάλληλος να υλοποιήσει αυτό το μεγάλο όραμα.
 
Με την ανάδειξη σου στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας αγαπητέ μας Νίκο Αναστασιάδη βρέθηκες ενώπιον μιας τρομακτικής κατάστασης.
 
Η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Το τραπεζικό σύστημα έτοιμο να καταρρεύσει.
 
Ο κόσμος ανήσυχος, φοβισμένος, γεμάτος αγωνιά και ανασφάλεια για το αύριο. 
 
Η Κεντρική Τράπεζα με την τότε κυβέρνηση κρατούσαν μια τράπεζα, στον «αναπνευστήρα», όπως μας είπαν, έως ότου αναλάβει υπεύθυνη ηγεσία...
 
Αγαπητέ Πρόεδρε, 
 
Η χώρα, πράγματι, χρειαζόταν επειγόντως υπεύθυνη ηγεσία. Ανάλαβες την ιστορική ευθύνη να σώσεις την χώρα.
 
Φαίνεται είναι η μοίρα αυτής της Παράταξης να παραλαμβάνει ΧΑΟΣ και να παραδίδει ΚΡΑΤΟΣ. Μέσα σε πραγματικά δραματικές συνθήκες, πήρες τις αποφάσεις που έπρεπε. Έκλεισες τα αυτιά του στο λαϊκισμό και στις φωνές που ήθελαν την Κύπρο εκτός Ευρώ. Πήρες τον έλεγχο στα χέρια σου. Σταθεροποίησες την κατάσταση. Και άρχισες να χτίζεις την επόμενη μέρα.
 
Σήμερα, Ο προϋπολογισμός έχει πλεονάσματα, με σημαντικές μειώσεις σε φορολογίες. Το κράτος βγαίνει στις διεθνείς αγορές και εξασφαλίζει χρηματοδότηση με το χαμηλότερο κόστος που είχε ποτέ.
 
Η ανεργία, παρότι παραμένει υψηλή, μειώθηκε περισσότερο από το ένα τρίτο.
 
Μεγάλα ιδιωτικά και δημόσια αναπτυξιακά έργα ξεφυτρώνουν παντού.
 
Οι νέοι μας ανακτούν την αυτοπεποίθηση τους. Και όλοι διαπιστώνουν ότι η «αγορά έχει ανοίξει». Το παζάρι κινείται.
 
Στην πορεία αυτή, η παράταξή μας στάθηκε δίπλα στον Πρόεδρο. Και στήριξε το έργο διάσωσης και αποκατάστασης της οικονομίας. Χωρίς στιγμή να υπολογίσουμε πολιτικό κόστος. Κατορθώσαμε να εξασφαλίζουμε την συνεργασία άλλων πολιτικών δυνάμεων, διασφαλίζοντας την απαραίτητη πλειοψηφία στη βουλή.
 
Φίλες και Φίλοι,
 
Εμείς όμως κάνουμε και την αυτοκριτική μας.
 
Στην πενταετία που πέρασε υπήρξαν λάθη και παραλείψεις. Ενδεχομένως να υπήρξαν προσδοκίες που δεν ευοδώθηκαν. Αλλά ένα είναι το σίγουρο. Τα δικά μας λάθη ή οι παραλείψεις μας δεν στοίχησαν στη χώρα, δεν απείλησαν να ρίξουν το καράβι στα βράχια.
 
Φίλες και φίλοι, 
 
Μέσα από μια συνετή στρατηγική, η Κυβέρνηση αξιοποίησε το κεφάλαιο της ενέργειας ως παράγοντα συνεργασίας.
 
Η κυβέρνηση κατάφερε να φέρει ως στρατηγικούς εταίρους μας μερικούς από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς κολοσσούς στον κόσμο. Οι οποίοι σήμερα έχουν ταύτιση συμφερόντων με την Κυπριακή Δημοκρατία 
 
Μέσα από μια εξωτερική πολιτική, ρεαλιστική αλλά και μεθοδευμένη, η Κύπρος έχει καταστεί ενεργός και αξιόπιστος εταίρος στην Ε.Ε.
 
Η Κύπρος καθιερώνεται ως ο ευρωπαϊκός πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Εμβαθύναμε τις σχέσεις μας με όλες τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου. Και αναδείξαμε την Κύπρο ως γέφυρα συνεργασίας της περιοχής. Με σειρά συμφωνιών προνομιακής σχέσης με την Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Ισραήλ.
 
Η σημερινή Κύπρος δεν είναι πλέον η Κύπρος της άδειας καρέκλας. Θωρακίσαμε το κύρος, την οντότητα και την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας,
την στιγμή που κάποιοι άλλοι διακατέχονται μονίμως από φοβικά σύνδρομα.
 
 
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, 
 
Αυτά τα πέντε χρόνια πετύχαμε πολλά. Στο μεγαλύτερο ζήτημα, το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατάφερε η κατάργηση των εγγυήσεων και η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων να είναι προϋπόθεση για την λύση.
 
Η μεθοδική διαπραγμάτευση του Προέδρου οδήγησε τα πράγματα στην διάσκεψη για την Κύπρο. Η Τουρκία βρέθηκε να συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για πρώτη φορά, τα ουσιαστικά θέματα ασφάλειας, στην παρουσία της Ε.Ε.
 
Μπορεί τελικά και παρά τις προσδοκίες μας, η διαπραγμάτευση να μην κατέληξε εξαιτίας της άρνησης της Τουρκίας. Ωστόσο, αυτή η διαπραγματευτική διαδικασία αφήνει ως κεκτημένο το «πλαίσιο Γκουτέρες». Και τη σαφή τοποθέτηση των Η.Ε. αλλά και της Ε.Ε. ότι το σύστημα των εγγυήσεων πρέπει να καταργηθεί. Και ότι επιβάλλεται η Κύπρος με την λύση του Κυπριακού να καταστεί ένα φυσιολογικό κράτος.
 
Φίλε Πρόεδρε, δήλωσες πριν μια βδομάδα ότι οι δυσκολίες στο Κυπριακό σε πεισμώνουν. Εμείς το ξέρουμε γιατί ξέρουμε ποιος είναι ο Νίκος Αναστασιάδης. Θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι οι δυσκολίες στον δρόμο προς την επίλυση του εθνικού ζητήματος πεισμώνουν και όλους εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Τον Συναγερμό της Κληριδικής σκέψης και φιλοσοφίας.
 
Πάντα πιστεύαμε, από το 1976, πως η επίλυση του Κυπριακού δεν μπορεί να επέλθει μέσα από μαξιμαλιστικές θέσεις. Σήμερα, αναγνωρίζοντας τις πραγματικότητες, επαναλαμβάνουμε πως το πλαίσιο λύσης πρέπει να παραμείνει εντός των παραμέτρων του Ο.Η.Ε. Για μια λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
 
Φίλες και Φίλοι, 
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν ιδρύθηκε για τα μικρά και τα δευτερεύοντα. Ιδρύθηκε για να είναι η φωνή της λογικής και του Πατριωτικού Ρεαλισμού για το Κυπριακό.
 
Η φωνή της αναζήτησης εντός των πραγματικοτήτων, όχι της επιθυμητής και ιδεατής, αλλά της εφικτής και δυνατής λύσης. Που θα διασφαλίζει και δεν θα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια μας.
 
Αυτή η παράταξη δεν συμβιβάστηκε και δεν θα συμβιβαστεί ΠΟΤΕ με τα τετελεσμένα της εισβολής. Δεν συμβιβαζόμαστε με το στάτους κβο.
 
Πραγματικός πατριωτισμός είναι η διασφάλιση της επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των πατέρων του. Και αυτό προϋποθέτει την ειρηνική συμβίωση με τους Τουρκοκυπρίους συμπατριώτες μας.
 
Δεν πρέπει και ούτε πρόκειται να εγκαταλείψουμε μια προσπάθεια που, κατά γενική ομολογία, έφερε το Κυπριακό «στο πιο προχωρημένο σημείο».
 
Αλλά θα συνεχίσουμε και μετά τον Φεβρουάριο. Με όραμα να δούμε την πατρίδα μας επανενωμένη, χωρίς στρατό κατοχής και ξένους εγγυητές. Με όλους τους πολίτες να απολαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες που δικαιούμαστε, ως ευρωπαίοι.
 
Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές, 
 
Σήμερα, μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είμαστε περήφανοι. Περήφανοι ως Κύπριοι και περήφανοι ως Συναγερμικοί.
 
Προχωράμε στις προεδρικές εκλογές με τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη για την Κύπρο της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Για το καλό του τόπου πρέπει όμως να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ούτε στον λαϊκισμό να μας οδηγήσει ξανά σε οικονομική αβεβαιότητα, ούτε στις ακραίες θέσεις στο Κυπριακό να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μας.
 
Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια μιας πορείας που δίνει ξανά ελπίδα στον τόπο και όραμα στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους.
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την πορεία του Νίκου Αναστασιάδη για επανεκλογή.
 
Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί συναγωνιστές,
 
Αυτά τα πέντε χρόνια μας δείχνουν όμως τον δρόμο για το αύριο. Με ασφάλεια,
σταθερότητα και ανάπτυξη να συνεχίσουμε τα σταθερά βήματα που θα μας πάρουν ακόμη πιο μπροστά.
 
Λειτουργήσαμε αυτά τα χρόνια με σύνεση και μέτρο. Αφήσαμε στην άκρη τον λαϊκισμό στα ζητήματα της οικονομίας και τις ανέφικτες διεκδικήσεις στο Κυπριακό. Λειτουργήσαμε με ορθολογισμό και με συνεννόηση. Καταφέραμε να βρούμε πεδία συνεργασίας με το ΔΗΚΟ και με άλλα κόμματα για να περάσουμε τα σκληρά μνημονιακά νομοσχέδια από τη Βουλή.
 
Καταφέραμε να διατηρήσουμε την υπευθυνότητα και το πνεύμα συνεννόησης με το ΑΚΕΛ για να φτάσουμε στο κεκτημένο του Κρανς Μοντάνα. Ποτέ δεν ήμασταν και ούτε σήμερα είμαστε αγνώμονες.
 
Αυτή την πενταετία, φίλες και φίλοι, ο Δημοκρατικός Συναγερμός ήταν συνειδητά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Κτίσαμε γέφυρες συνεννόησης και συνεργασίας με πολιτικές δυνάμεις. Πολιτευτήκαμε με λογική και μέτρο. Παρά το όποιο κόστος κληθήκαμε να καταβάλουμε. Για το καλό του τόπου, εμείς, θα διατηρήσουμε αυτές τις γέφυρες.
 
Αυτός είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη. Με τόλμη και ειλικρίνεια προχωράμε. Και χρειάζεται να προχωρήσουμε μπροστά και να φτιάξουμε την Κύπρο του 2023, μια χώρα για την οποία να είμαστε όλοι περήφανοι.
 
Νέες και Νέοι, 
 
Άλλοι ευαγγελίζονται την αλλαγή, εμείς αλλάζουμε την Κύπρο. Αλλάζουμε την Κύπρο προς το καλύτερο. Η πατρίδα μας αποκτά νέο μοντέλο κράτους.
 
Στον τομέα των μεταρρυθμίσεων είναι πράγματι πολλές οι αλλαγές που έχουν γίνει.
 
Η παιδεία για εμάς είναι η καλύτερη επένδυση.
 
Σήμερα, προσδοκούμε στους πολύτιμους καρπούς των αλλαγών και του εκσυγχρονισμού στο δημόσιο σχολείο. Με τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα.
Όπου ο ορθολογισμός των εκπαιδευτικών κατευθύνσεων αντικαθιστά τη διασπορά των επιλεγόμενων μαθημάτων. Παράλληλα εισάγεται σταδιακά σύστημα αξιοκρατικής επιλογής των εκπαιδευτικών. Η παιδεία δεν θα πρέπει να είναι το όχημα εξεύρεσης εργασίας αλλά ο χώρος διάπλασης των νέων μας.
 
Το πλούσιο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη πενταετία.
 
Θα συνεχίσουμε ενθαρρύνοντας την οικονομική δραστηριότητα, με όσο το δυνατό χαμηλότερα φορολογικά βάρη και γραφειοκρατία, με τον εμπλουτισμό σε νέους τομείς.
 
Έστω και αν τα εκσυγχρονιστικά νομοσχέδια για τη δημόσια υπηρεσία συνάντησαν το τείχος του αναχρονισμού και της συντήρησης, εμείς δεν τα βάζουμε κάτω. Θα δώσουμε συνέχεια στη μεγάλη αλλαγή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε να εργάζεται για να εξυπηρετεί, και όχι να ταλαιπωρεί τον πολίτη.
 
Στα χρόνια που έρχονται όμως ξεχωρίζει σίγουρα η μεγάλη αλλαγή στον τομέα της υγείας. Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη, μετά από χρόνια άκαρπων συζητήσεων, είναι εκείνη που κατάφερε μέσα από συναίνεση να ξεκινήσει το Γενικό Σχέδιο Υγείας.
 
Μέσα στα επόμενα χρόνια πρέπει να ολοκληρώσουμε το κεφάλαιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της ψηφιακής οικονομίας και της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης.
 
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά. Να βάλουμε φραγμό στους μεσάζοντες και τα μέσα. Η διαφάνεια είναι το αντίδοτο στην διαπλοκή. Και η διαφάνεια θα είναι πλήρης μόνο μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
 
Η μείωση της γραφειοκρατίας θα βοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας μας. Θα είναι καθοριστικός παράγοντας, για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μας.
 
Γι’ αυτό εργαζόμαστε σήμερα. Στηριζόμενοι στις αξίες και τις αρχές μας. Στις ιδέες και τη φιλοσοφία μας.
 
Εμείς θέλουμε τις επιχειρήσεις ξανά να δραστηριοποιούνται και να κερδίζουν.
Γιατί χωρίς το κίνητρο του λογικού κέρδους, ούτε νέους τομείς μπορούν να αναπτύσσουν, ούτε και θέσεις εργασίας να δημιουργούν.
 
Η αξιοπιστία, η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα είναι προϋποθέσεις για προσέλκυση επενδύσεων. Και αυτοί είναι οι λόγοι που η Κύπρος προσέλκυσε 7 δις ευρώ σε επενδύσεις στην πιο δύσκολη πενταετία.
 
Και είναι αυτή η εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας που μας έφερε ένα σκαλί πίσω από την επενδυτική βαθμίδα. Μετά από 22 διαδοχικές υποβαθμίσεις. Σταδιακά και σταθερά οι οίκοι αξιολόγησης μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης και μας αναβαθμίζουν. Μόλις ψες ανακοινώθηκε άλλη μία σημαντική αναβάθμιση.
 
Η χώρα μας επιτέλους αλλάζει.
 
Με εξορθολογισμό στους διαθέσιμους πόρους, μέσα από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα η Κυβέρνηση μας, δημιούργησε ένα αποτελεσματικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας.
 
Η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση, όσο ορθολογιστική και αν είναι, πρέπει να μετατραπεί σε κίνητρο για την απασχόληση.
 
Ο Κύπριος πολίτης, αξιοπρεπή εργασία ζητά. Όχι κρατική ελεημοσύνη.
 
Εμείς, δε θέλουμε τους συμπολίτες μας επαίτες. Και αυτό το αφήγημα ότι κάποιοι νοιάζονται για τους εργαζόμενους και έχουν δήθεν κοινωνικές ευαισθησίες είναι ένας μύθος. Θέσεις εργασίας και ανάπτυξη δημιουργούμε μέσα από την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. ΌΧΙ μέσω της φραστικής επίκλησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 
Φίλες και Φίλοι,
 
Ακόμη μια μεγάλη μεταρρύθμιση είναι αυτή της Εθνικής Φρουράς. Καταφέραμε να μειώσουμε την στρατιωτική θητεία στους δεκατέσσερις μήνες, να αυξήσουμε το αξιόμαχο του στρατού μας και να δώσουμε θέσεις εργασίας σε 3.500 χιλιάδες συμπολίτες μας. Όσο σημαντική και αν είναι αυτή η μεταρρύθμιση, εμείς δεν ξεχνάμε πως η πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση θα είναι η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας ως αποτέλεσμα της λύσης του Κυπριακού.
 
Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί Συναγωνιστές, 
 
Δεν είναι η ώρα για πειραματισμούς. Είναι και πάλι η ώρα της ευθύνης.
Η ώρα της ευθύνης απέναντι στην Κύπρο μας. Πρέπει να συνεχίσουμε και μετά τον Φεβρουάριο. Και θα συνεχίσουμε.
 
Με σταθερά βήματα μπροστά. Με Ασφάλεια, Σταθερότητα και Ανάπτυξη.
 
Περήφανοι Συναγερμικοί. Στηρίζουμε και ψηφίζουμε Νίκο Αναστασιάδη γιατί πρέπει να κουμαντάρουμε το καράβι της Κύπρου σωστά. Γιατί τα παιδιά και τα εγγόνια μας πρέπει να συνεχίσουν να αρμενίζουν με καθαρό ουρανό, στα γαλάζια νερά μια ενωμένης, ασφαλούς και ευημερούσας Κύπρου.
 
 Όλοι λοιπόν μαζί.
 
Με τον Νίκο Αναστασιάδη.
 
Με τον Πρόεδρο μας, αλλά και τον σίγουρα επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Για την Κύπρο που αξίζει στα Παιδιά μας.
 
Για την καλύτερη Κύπρο, που δεν είναι άλλη από την ενωμένη Κύπρο.

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα