Ετοιμάζεται να λύσει τη σιωπή του ο Καρογιάν, πυροβολούν οι ΔΗΚΟι του

Με τον Μάριο Καρογιάν να ετοιμάζεται να λύσει τη σιωπή του και να προχωρήσει σε βαρυσήμαντες τοποθετήσεις, τόσο για τα εσωκομματικά του ΔΗΚΟ όσο και γενικότερα επί των πολιτικών εξελίξεων, οι φυγόκεντρες τάσεις στο κόμμα αρχίζουν σταδιακά να εκδηλώνονται ολοένα και πιο έντονα.
 
Πλέον, η δράση των στελεχών της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο ΔΗΚΟ δεν περιορίζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά βγαίνουν μπροστά, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το έδαφος για την επάνοδο του τέως προέδρου του κόμματος και τις κινήσεις οι οποίες θα γίνουν.  
 
«Πρόθεσή μας δεν είναι η δημιουργία μιας νέας Κίνησης ή ενός νέου κόμματος. Πρόθεσή μας είναι να επαναφέρουμε το ΔΗΚΟ στη βάση του, στον κόσμο του και στις αρχές του, τις οποίες η σημερινή ηγεσία καταστρατηγεί», δηλώνει στον REPORTER το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου Χρίστος Φλουρέντζος.
 
Για να υποστηρίξει πως πολλά στελέχη της βάσης του ΔΗΚΟ προβληματίζονται για το αύριο που ξημερώνει, ανησυχούν για το κόμμα, και συστρατεύονται ώστε το ΔΗΚΟ να επαναπροσδιορισθεί πολιτικά και ιδεολογικά.
 
«Να μην εκπλαγούν όταν αντικρίσουν τη μεγάλη αυτή στρατιά των γνήσιων ΔΗΚΟϊκών να ενεργούν κατά τρόπο επαναφοράς του ΔΗΚΟ στην πραγματική του πολιτική διάσταση», διαμηνύει ο κ. Φλουρέντζος, ένας από τους πάλαι ποτέ στενούς συνεργάτες του σημερινού προέδρου του κόμματος και υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
Εξαπολύοντας μετωπική επίθεση κατά της παρούσας ηγεσίας του ΔΗΚΟ, ο Χρίστος Φλουρέντζος καταγγέλλει πως με πρόεδρο τον Νικόλα Παπαδόπουλο, το ΔΗΚΟ έχει χάσει τον προσανατολισμό του και έχει μεταλλαχθεί σ’ ένα ακραίο και εθνικιστικό κόμμα, κατά την έκφρασή του, που καμία σχέση δεν έχει με το ΔΗΚΟ της μετριοπάθειας, της σύνεσης και της συναίνεσης, όπως το γνώριζαν οι παραδοσιακοί ΔΗΚΟϊκοί.
 
«Σήμερα», ισχυρίζεται, «επικρατούν ετσιθελικές συμπεριφορές μιας μικρής μόνο ομάδας. Τα συλλογικά όργανα συνέρχονται μόνο όταν προκύψει ανάγκη για να περάσουν προειλημμένες αποφάσεις του προέδρου του κόμματος».
 
«Διερωτάται κανείς», συνέχισε ο Χρίστος Φλουρέντζος, «κατά πόσο λειτουργούν συλλογικά και δημοκρατικά ή αν είναι ανενεργά τα όργανα του κόμματος. Θα πρέπει να προβληματίσει αυτούς που ηγούνται του κόμματος».
 
Σύμφωνα με τον κ. Φλουρέντζο, χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων καταγγέλλει υπήρξε η συνεδρία της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, κατά την οποία επικυρώθηκε η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου δια βοής.
 
«Πουθενά αλλού δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Κάθε άλλο παρά συνεδρία Κεντρικής επιτροπής θύμιζε. Εμείς που είχαμε διαφορετική άποψη, διαφωνήσαμε σε μια προσπάθεια να διευκολύνουμε την επιλογή του κόμματος ώστε να ήταν αποδεκτή και εκλέξιμη. Δυστυχώς όμως η δημοκρατία δολοφονήθηκε», ισχυρίστηκε.
 
Ερωτηθείς κατά πόσο ο ίδιος θα σεβαστεί την απόφαση για υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου και θα στηρίξει την απόφασή αυτή, ο Χρίστος Φλουρέντζος ήταν κατηγορηματικός.
 
«Θα ήταν οξύμωρο να δηλώνω πως θα στηρίξω Νικόλα Παπαδόπουλο στις Προεδρικές», ανέφερε.
 
«Είναι αναξιόπιστος ο ενδιάμεσος χώρος», είπε ο κ. Φλουρέντζος, «και είναι μη σοβαρή προσέγγιση να πιστεύει κανείς ότι θα υπάρξει σύγκλιση. Ακόμα και μέχρι τώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένο προεκλογικό πρόγραμμα. Απλώς είναι μια φαινομενική συνύπαρξη, η οποία στόχο έχει να εξυπηρετήσει τους στόχους και φιλοδοξίες αυτών που την επεδίωξαν και είχαν τα μέσα να την κατασκευάσουν.
 
Ο λόγος που πολιτευόμαστε είναι ο τόπος μας και όχι για να ανήκουμε σε κάποιο κόμμα. Αν θεωρώ ότι ο τρόπος που πολιτεύεται το κόμμα μου δεν είναι προς το συμφέρον του τόπου, τότε ναι πρέπει να διαφοροποιούμε την άποψη μας και να λέμε την αλήθεια στον κόσμο», επισήμανε.
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστρέφει με… σκιώδη ηγεσία εντός του ΔΗΚΟ ο Μάριος Καρογιάν
  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου στο ΔΗΚΟ-Επίθεση σε Νικόλα για τις επιλογές του 2013
 

 
 

Δειτε Επισης

Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.