Κλείδωσαν με Νικόλα και οι Οικολόγοι

Την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, προέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία η παγκύπρια συνδιάσκεψη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Στη ψηφοφορία, η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου έλαβε 39 ψήφους, ενώ από δύο ψήφους έλαβαν οι υποψηφιότητες του Νίκου Αναστασιάδη, του Σταύρου Μαλά και του Γιώργου Λιλλήκα. Υπήρχαν και δύο λευκές ψήφοι.
 
Η σημερινή ψηφοφορία σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας μακράς διαδικασίας επιλογής υποψηφίου από το Κίνημα.
 
«Ο κύβος ερρίφθη. Με μεγάλη πλειοψηφία, 83%, η παγκύπρια συνδιάσκεψη του Κινήματος αποφάσισε ότι στις προεδρικές εκλογές του 2018 το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα υποστηρίξει τον υποψήφιο Νικόλα Παπαδόπουλο», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνδιάσκεψης.
 

Όπως είπε, «από αύριο και αφού ενημερώσω σχετικά τον Νικόλα, θα ενταχθούμε στις διαδικασίες των επιτελείων του υποψηφίου προέδρου και θα εργαστούμε ούτως ώστε αυτή η επιλογή να είναι νικηφόρα».
 
«Είναι μια επιλογή ελπίδας, είναι μια επιλογή προοπτικής, είναι μια επιλογή που μας οδηγεί μακριά από τα αδιέξοδα και τους εγκλωβισμούς στα οποία μας οδήγησε η διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη», είπε, προσθέτοντας πως η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου «είναι μια επιλογή ελπίδας, που μας δίνει τη ελπίδα ότι θα μπορέσουμε μέσα από την διακυβέρνηση του Νικόλα να υλοποιήσουμε τα οράματα του Κινήματος Οικολόγων και τους στόχους, όπως αυτοί καταγράφονται σε ένα πολυσέλιδο κείμενο το οποίο έχει υπογράψει ο Νικόλας και έχει καταθέσει στην παγκύπρια συνδιάσκεψη.
 
Αυτό, εξήγησε, υλοποίησε την προϋπόθεση που το Κίνημα είχε θέσει, δηλαδή την ύπαρξη προεκλογικής δέσμευσης και συμφωνία σε ένα πρόγραμμα προτάσεων διακυβέρνησης.
 
Λέγοντας ότι το πρόγραμμα αυτό δεν είναι πλήρες, ο κ. Περδίκης είπε ότι το Κίνημα θα συμμετάσχει μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου στον καταρτισμό ενός προγράμματος διακυβέρνησης.
 
«Έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι αυτή η επιλογή είναι η καλύτερη επιλογή για το Κίνημα Οικολόγων, για τη Κύπρο, για το λαό μας», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Δύο ώρες πριν είχε πεθάνει ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο €3.000
Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών
«Παράδειγμα η Κύπρος στον ηγετικό ρόλο των νέων για περιβάλλον»
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες