Αναβλήθηκε για το Δεκέμβριο η Σύνοδος Κορυφής των Νοτίων Κρατών Μελών της ΕΕ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου 4η Σύνοδος Κορυφής των Νοτίων Κρατών Μελών της ΕΕ, που θα πραγματοποιείτο στο Συνεδριακό Κέντρο "Φιλοξενία", στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή των Αρχηγών Κρατών ή Κυβερνήσεων Κύπρου, Γαλλίας, Πορτογαλίας, Ελλάδας, Μάλτας, Ισπανίας και Ιταλίας.
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι  Ραχόι συμφώνησαν, για την αναβολή της προγραμματισμένης Συνάντησης των ηγετών των χωρών του νότου που θα πραγματοποιείτο στη Λευκωσία στις 9 με 10 Οκτωβρίου, υπό το φως και των κρίσιμων συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο στην ΕΕ για το Μέλλον της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη της Κύπρου προς τον Ισπανό Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση του στις προσπάθειες που καταβάλλει για μια ενωμένη Ισπανία και κατά των  αποσχιστικών προσπαθειών της Καταλονίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τον Ισπανό Πρωθυπουργό ότι κατανοεί απόλυτα την ανάγκη για τήρηση της συνταγματικής τάξης της Ισπανίας και ότι η Κύπρος θα προσφέρει σταθερή στήριξη στην Ισπανική Κυβέρνηση τόσο εντός της ΕΕ όσο και στα ΗΕ, καθώς και σε όποιο άλλο διεθνές βήμα η Κύπρος συμμετέχει.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Ραχόι για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με τον Ισπανό Πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι η Ισπανική Κυβέρνηση στηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες του για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό βασισμένη στις αρχές της ΕΕ και των αποφάσεων του ΟΗΕ.

 

Συμφώνησαν, επίσης, η Σύνοδος των MED7 να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία το πρώτο δεκαήμερα του Δεκεμβρίου.

Δειτε Επισης

Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν