Μαλάς: «Η απερχόμενη κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν είχε την πολιτική βούληση να εφαρμόσει το ΓεΣΥ»

Η απερχόμενη κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν είχε την πολιτική βούληση να εφαρμόσει το Γενικό Σύστημα Υγείας, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία, Σταύρος Μαλάς, ο οποίος διαβεβαίωσε πως αν αναλάβει την προεδρία ο ίδιος θα το εφαρμόσει.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με την ηγεσία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), κατά την οποία ενημερώθηκε για τα επόμενα βήματα που απορρέουν από τη ψήφιση του νόμου για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ο κ. Μαλάς εξέφρασε την αποφασιστικότητά του ότι με την ανάληψη την προεδρία της Δημοκρατίας θα εφαρμόσει το ΓεΣΥ, όπως έχει συμφωνηθεί και εντός των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων.
 
«Δεν σας κρύβουμε, όμως, ότι ανησυχούμε. Ανησυχούμε γιατί βλέπουμε κινήσεις,  που κατά τη δική μας την άποψη στέλνουν το μήνυμα ότι κάποιοι ακόμη προσπαθούν να εκτροχιάσουν το ΓεΣΥ και αναφέρομαι στη μελέτη που πρόσφατα εξήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών, για τη βιωσιμότητα του ΓεΣΥ, το οποίο πρόσφατα το ανέστειλαν. Και διερωτόμαστε γιατί αυτή η κίνηση από το Υπουργείο Οικονομικών;», είπε ο κ. Μαλάς.
 
Όπως σημείωσε γνωρίζουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει πολύ στενά χρονοδιαγράμματα για να εφαρμόσει το ΓεΣΥ, προσθέτοντας ότι «έχει μεγάλη σημασία ποιος θα αναλάβει την προεδρία της χώρας τα επόμενα χρόνια, γιατί αν δεν εφαρμοστεί το ΓεΣ, όπως συμφωνήθηκε, τότε η κοινωνία δεν θα έχει σύστημα υγείας».
 
«Εμείς θα το εφαρμόσουμε. Η απερχόμενη κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν είχε την πολιτική βούληση να το εφαρμόσει και μόνο με πίεση της αντιπολίτευσης συναίνεσε τουλάχιστον στο πλαίσιο, όμως δεν πειθόμαστε ότι θα το εφαρμόσει διότι οι τελευταίοι χειρισμοί που γίνονται δεικνύουν ότι αλληθωρίζουν ακόμη», κατέληξε.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου, είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Μαλά για τις ενέργειες που γίνονται, για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, στα πλαίσια των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί στο Νόμο.

Είπε ακόμα πως διαβεβαίωσε τον κ. Μαλά ότι ενεργούν με όλες τους τις δυνάμεις για να μπορούν να έχουν έτοιμο το σύστημα στην ώρα του, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κ. Μαλάς έχει θέσει ως κορυφαίο στρατηγικό του στόχο την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
LIVE: Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης υπέβαλε υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Λευκωσίας
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων