Τραμπ και Πούτιν έστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας,
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο τηλεγράφημα του διαβεβαιώνει ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Λευκωσίας για λύση στο Κυπριακό.
 
Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Τραμπ εκφράζει εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής «τις καλύτερες ευχές προς το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 57η επέτειο της Ανεξαρτησίας του κυπριακού κράτους" και διαβεβαιώνει ότι «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειες της να επανενώσει το νησί σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».
 
«Η Κυπριακή Δημοκρατία υπήρξε ανέκαθεν ένας σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ», αναφέρει και υπογραμμίζει ότι «οι κοινές μας αξίες για δημοκρατία και ελευθερία έχουν υπηρετήσει ως βάση για μια ισχυρή και πολύτιμη διμερή σχέση».
 
Επιπλέον, ο Αμερικανός Πρόεδρος τονίζει ότι «μαζί έχουμε προωθήσει την ειρήνη και την περιφερειακή σταθερότητα, ενώ διευρύνουμε τους επιχειρηματικούς και πολιτιστικούς μας δεσμούς».
 
«Σε αυτή τη σημαντική μέρα ευχόμαστε σε όλους τους Κύπριους ένα ειρηνικό και ευήμερο έτος», καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Τραμπ.
Συγχαρητήριο μήνυμα Πούτιν
Τη συνεπή πολιτική της Ρωσίας για τη στήριξη των προσπαθειών της ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας να πετύχει μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προς όφελος ολόκληρου του πληθυσμού στο νησί, επαναβεβαιώνει ο  Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν στο δικό του συγχαρητήριο μήνυμα
Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Πούτιν εκφράζει τα ειλικρινή του συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής-τη Μέρα Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τονίζει ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου, που βασίζονται σε παραδοσιακή φιλία και πνευματική εγγύτητα, αναπτύσσονται κατά τρόπο εποικοδομητικό».
 
«Ελπίζω ότι οι επικείμενες διαπραγματεύσεις στη Μόσχα θα προωθήσουν περαιτέρω την ενίσχυση του διμερούς πολιτικού διαλόγου και την παραγωγική μας συνεργασία σε διάφορους τομείς», υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Ρώσος Πρόεδρος.
 
Τέλος, εύχεται «καλή υγεία, επιτυχία και ευημερία στον λαό της Κύπρου».
 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »