Έπεισε τους… ΔΗΚΟυς του, δεν έπεισε τους αντιπάλους του

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις προκάλεσε όπως αναμενόταν η παρουσίαση της νέας στρατηγικής του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλου για το Κυπριακό.
 
Ελπίδα για την Κύπρο και το λαό της, χαρακτηρίζει το ΔΗΚΟ τη νέα στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου, αναφέροντας πως δείχνει το δρόμο προς την αλλαγή, την επαναφορά της αξιοπρέπειας και τη δημιουργία ελπιδοφόρας προοπτικής για την Κύπρο και το λαό της.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διπλωματικός πόλεμος κατά της Τουρκίας η στρατηγική Νικόλα για το Κυπριακό

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέθεσε ενώπιον του λαού την ολοκληρωμένη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και για τη λύση του Κυπριακού.

Με διαφάνεια και όχι πίσω από κλειστές πόρτες και ερήμην του λαού, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέλυσε τη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και για τη λύση του Κυπριακού, η οποία:
 
*Είναι διεκδικητική και πολυεπίπεδη.
 
*Ενισχύει και θωρακίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
*Αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
*Προσφέρει λύσεις και απεγκλωβισμό από τα αδιέξοδα που προκάλεσε η υποχωρητική πολιτική των τελευταίων δέκα ετών.
 
Η Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και για τη λύση του Κυπριακού του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλου, αποτελεί την ελπίδα της πατρίδας μας και του λαού».
 
Εθνική αναγκαιότητα
Στο ίδιο μήκος κύματος και το Κίνημα Αλληλεγγύη, το οποίο υποστηρίζει πως η νέα στρατηγική αποτελεί εθνική αναγκαιότητα.
 
Και τονίζει το Κίνημα Αλληλεγγύη:
 
«Εδράζεται σε διαφορετική λογική από αυτή των ηγεσιών Συναγερμού-ΑΚΕΛ, δηλαδή τη λογική των συνεχών υποχωρήσεων, της προσέγγισης διαχρονικών τουρκικών θέσεων, με την ελπίδα η Τουρκία να ανταποκριθεί. 
 
Με τη Νέα Στρατηγική δεν παραχωρούμε, μήπως κάποια στιγμή ευαρεστηθεί η Τουρκία να εγκαταλείψει τις αδιάλλακτες θέσεις της, αλλά προκαλούμε κόστος, φθορά στην Τουρκία, για να αναγκαστεί να υποχωρήσει από τις αδιάλλακτες θέσεις της
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις της Αλλαγής έχουν συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού.
 
Αντιτάσσουμε τον ανοικτό διάλογο με την κοινωνία απέναντι στη συσκότιση και τη μυστική διπλωματία του κ. Αναστασιάδη.
 
Αντιτάσσουμε την πλήρη ενημέρωση όλων των πολιτών απέναντι στην επιλεκτική ενημέρωση λίγων εκλεκτών από τον κ. Αναστασιάδη.
 
Κάτι ανάλογο δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν από υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας και μάλιστα πολύ πριν τις εκλογές.
 
Καλούμε τους πολίτες να μελετήσουν την Ολοκληρωμένη Νέα Στρατηγική, γιατί είναι ο μόνος δρόμος που θα μας οδηγήσει σε σωστή, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Εθνικού μας προβλήματος».

 

Με ποιους θεσμούς των Τουρκοκυπρίων προτίθεται να συνάψει εμπορικές συμφωνίες ο Νικόλας Παπαδόπουλος, διερωτάται σε ανακοίνωσή του το εκλογικό επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Γιώργου Λιλλήκα. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
 
«Εμπορικές συμφωνίες με τους Τουρκοκύπριους στους τομείς του φυσικού αερίου , του ηλεκτρισμού και των υδάτινων πόρων εισηγείται στη ‘’νέα’’ του στρατηγική ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
Σε σχετική ερώτηση τόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να παραχωρηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία φθηνότερο ρεύμα στα κατεχόμενα για ν’ απεξαρτηθούν οι Τουρκοκύπριοι από την Τουρκία.
 
*Με ποιους θεσμούς των Τουρκοκυπρίων προτίθεται να συνάψει συμφωνίες ο κύριος Παπαδόπουλος;
 
*Με ποια λογική οι Ελληνοκύπριοι φορολογούμενοι να χρηματοδοτούν φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα στους Τουρκοκύπριους;
 
*Πώς ακριβώς ερμηνεύει την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών μεταξύ ενός κράτους και ενός παράνομου μορφώματος;
 
*Με ποιο τρόπο διευκολύνει την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού και ποιο είναι το «κόστος» που επιβάλλει στην  Τουρκία με αυτές του τις «γενναίες» θέσεις του ο κύριος Παπαδόπουλος;
 
*Είναι προφανές ότι ο κύριος Παπαδόπουλος, ούτε Νέα Στρατηγική μπορεί να καθορίσει αλλά ούτε και αυτά τα οποία διακηρύττει μέσα από γραπτό κείμενο μπορεί να υποστηρίξει όταν του υποβάλλονται ερωτήσεις.
*Η μόνη ασφαλής επιλογή για αλλαγή στρατηγικής , όπως αυτή έχει κατατεθεί επίσημα στο Εθνικό Συμβούλιο από τον Φεβρουάριο του 2015 , είναι η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα».
 

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις