Μίλησε ο ένας από τους Αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων

Δεν αφορούν το όνομα μου υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανου απαντώντας έτσι σε ψίθυρους που αναπτύχθηκαν σήμερα μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος .
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Πάφου προέβη σε καταγγελία κάνοντας λόγο για δύο πολιτικούς αρχηγούς, ο ένας μεγάλου πολιτικού κόμματος και ο άλλος μικρότερου, που εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού και φοροδιαφυγής.
 

Ανακοινώσεις εξέδωσαν και ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, οι Οικολόγοι και το ΕΛΑΜ καλώντας τον Δήμαρχο Πάφου να δώσει ονόματα στη δημοσιότητα.
 
Άντρος: Δεν με αφορούν οι καταγγελίες
 
Σε γραπτή δήλωση του ο Άντρος Κυπριανού δηλώνει κατηγορηματικά πως οι καταγγελίες Φαίδωνα δεν τον αφορούν.
 
«Παρακαλώ τον κ. Φαίδωνος αν έχει στοιχεία για τα όσα λέει να τα προσκομίσει στην Αστυνομία ώστε να διερευνηθούν και να μην αφήνονται σκιές και υπονοούμενα να αιωρούνται επί δικαίων και αδίκων», καταλήγει η γραπτή δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ.
 
Λιλλήκας: Να δώσει ονόματα στη δημοσιότητα
 
«Ο Δήμαρχος Πάφου οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικών αρχηγών που καταγγέλλει» σημειώνει σε ανακοίνωση του το Εκλογικό Επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση
Οι καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου ότι δύο αρχηγοί πολιτικών κομμάτων εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού και φοροδιαφυγής,  με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι πρόκειται για αρχηγό μεγάλου πολιτικού κόμματος και αρχηγό θεωρητικά μικρού, είναι σοβαρές  και δεν πρέπει να παραμείνουν χωρίς διερεύνηση
 
Όσο αιωρούνται καταγγελίες κατά πολιτικών προσώπων χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες, ο καθένας δικαιούται να εικάζει και να στοχοποιεί όλους τους πολιτικούς αρχηγούς
Έχει ηθική υποχρέωση ο κος Φαίδωνος να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα, γιατί από τη μια,  ο λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που τον εκμεταλλεύονται για να κερδοσκοπήσουν και από την άλλη δεν είναι σωστό να υπάρχουν σκιές εναντίον όλων.
 
Η διαφθορά θα πρέπει να παταχθεί άμεσα όσο ψηλά και να φτάνουν τα πλοκάμια της, αλλά η μη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων ενέχονται, οδηγεί απλά στην απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής.
 
Οικολόγοι: Να μιλήσει με ονόματα
 
Όσα τις τελευταίες ημέρες καταγγέλλονται από τον Δήμαρχο Πάφου και αφορούν μεγάλο μέρος του φάσματος της οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου, οφείλουν να διερευνηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, σημειώνουν οι Οικολόγοι.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
 Το γεγονός ότι ο κ. Φαίδωνος χρησιμοποιεί τη δημοσιότητα, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλει στην ουσιαστική διερεύνηση, δεν πρέπει να οδηγεί τις περιπτώσεις αυτές μόνο στην κοινωνική καταδίκη.
 
Όταν τελούνται αδικήματα και μάλιστα της βαρύτητας όσων ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρει, πρέπει να υπάρχει και ποινική τιμωρία των ενόχων και χρηματική αποζημίωση υπέρ του κράτους, αν οι πράξεις τους προκάλεσαν ζημία.
Από την άλλη, όταν ο κ. Φαίδωνος αναφέρεται σε πολιτικούς αρχηγούς, είναι προφανές πως οφείλει να δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους.
 
Ο λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει, όσα έως σήμερα φαίνεται να αποτελούσαν γνώση μόνο ορισμένων κύκλων. Ταυτόχρονα όμως, η δημοσιοποίηση των ονομάτων είναι αναγκαία και για να μην δημιουργούνται αντανακλαστικά συλλήβδην απαξίωσης του πολιτικού κόσμου, που μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στη λειτουργία της δημοκρατίας.
 
ΕΛΑΜ: Να μην ξεχαστούν οι καταγγελίες
 
Όσοι κατέχουν στοιχεία να τα δώσουν στη δημοσιότητα καλεί τους πολίτες που γνωρίζουν το ΕΛΑΜ.
Αυτούσια η ανακοίνωση:
 
Οι αποκαλύψεις ότι δύο αρχηγοί πολιτικών κομμάτων εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού και φοροδιαφυγής,  με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι πρόκειται για αρχηγό μεγάλου πολιτικού κόμματος και αρχηγό θεωρητικά μικρού, δεν πρέπει να επιτραπεί να ξεχαστούν.
 
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί όσους κατέχουν στοιχεία να δώσουν στην δημοσιότητα τα ονόματα, γιατί ο λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που τον εκμεταλλεύονται για να κερδοσκοπήσουν.
 
Η διαφθορά θα παταχθεί μόνο μέσα από την διαφάνεια και την παραδειγματική τιμωρία όσων παρανόμησαν.
 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα