ΠτΔ: Το κράτος δίπλα στον εθελοντικό οργανισμό «Γκολ στη Ζωή» - Το μεγάλο ευχαριστώ

Το κράτος θα είναι δίπλα στον εθελοντικό οργανισμό «Γκολ στη Ζωή» στην προσπάθεια που καταβάλλει για να στεγάσει προσωρινά όσων τα παιδιά βρίσκονται στο Ογκολογικό Τμήμα του Μακάριου Νοσοκομείου, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σε χαιρετισμό του στο 3ο Φεστιβάλ Προσφοράς της Πετρολίνα για ενίσχυση του εθελοντικού οργανισμού «Γκολ στη Ζωή» ο Πρόεδρος ανέφερε ότι αισθάνεται «ιδιαίτερη ικανοποίηση» γιατί όπως εξήγησε «ο προγραμματισμός ήταν να επιστρέψουμε από τη Νέα Υόρκη σήμερα».
 
Αλλά, συνέχισε «βλέποντας το πρόγραμμα και τη διοργάνωση του Φεστιβάλ της «Πετρολίνα» σε συνδυασμό με τους υπέροχους φίλους, αγαπημένους όλων, τους ποδοσφαιριστές μας, είπα καλύτερα να επιβαρυνθεί το πρόγραμμα προκειμένου να είμαι παρών για να δώσω αυτό που νιώθω, την ίδια αγάπη που δίδετε και όλοι εσείς».
 
Θεώρησα, πρόσθεσε, «ότι η εδώ παρουσία μου θα ήταν κάτι σημαντικό, αλλά πιο σημαντική είναι η παρουσία των χιλιάδων κόσμου που συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της αγάπης».
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη  την Πετρολίνα «διότι πέρα από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, εδώ και τρία χρόνια διοργανώνει εκδηλώσεις και συμβάλλει σημαντικά στην ικανοποίηση των αναγκών των συνανθρώπων μας». Είναι, είπε, ένα κίνημα εθελοντισμού που εξαπλώνεται από άκρη σε άκρη της Κύπρου και μέσα και από την πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών, των ειδώλων της νεολαίας.
 
Είπε ακόμα «με αυτοκριτική διάθεση» πως «όταν εμείς προσπαθούμε να διοργανώσουμε συγκεντρώσεις και ο κόσμος πια απογοητευμένος από τα λάθη, τις παραλείψεις μας ή τη βαβυλωνία που διακρίνει τις σχέσεις μας, δεν προσέρχεται ή δεν μας ακούει, τα γήπεδα είναι γεμάτα και αυτό κάτι συμβολίζει. Υπάρχει μια ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτό το σπορ, αλλά πολύ μεγαλύτερη αδυναμία υπάρχει στους ποδοσφαιριστές μας». «Fair play στο γήπεδο, fair play στην κοινωνία» συμπλήρωσε.
 
Συνεχάρη εξάλλου τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του φιλανθρωπικού – εθελοντικού οργανισμού «Γκολ στη Ζωή» αλλά και σε όλους τους ποδοσφαιριστές που «σαν πρότυπα της νεολαίας» δίνουν «και πρότυπα στον εθελοντισμό» και δημιουργούν «τις προϋποθέσεις ώστε ο ένας μετά τον άλλο να ακολουθεί και να δημιουργούνται συνεχώς νέες εθελοντικές οργανώσεις».
 
Δεν είναι τυχαία, συνέχισε «που η Κυβέρνηση έκρινε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια μεγαλύτερη συμμετοχή του κράτους, της πολιτείας, για αυτό και έγινε και ο διορισμός του εκ Λάρνακας καταγόμενου, Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη. Είναι οι διάφορες νομοθεσίες και τα διάφορα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με τους πολίτες, έτσι ώστε και να ελέγχονται αλλά και να αποδίδουν ακόμα περισσότερο».
 
Ταυτόχρονα εξέφρασε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους ανεξαίρετα τους εθελοντικούς οργανισμούς» και σε όλους όσοι μέσα από τον εθελοντισμό δημιουργούν προϋποθέσεις «ώστε παράλληλα με το κράτος να υπάρχει και η αλληλεγγύη από την κοινωνία, κάτι για το οποίο είπε ότι μπορούμε να είμαστε όλοι περήφανοι. «Πραγματικά στην Κύπρο το αίσθημα αλληλεγγύης, το αίσθημα ανθρωπιάς είναι κάτι που αποδείχθηκε σε κρίσιμες ώρες καθ’ όλη την ιστορία μας» υπογράμμισε.
  
Ευχαριστίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε προς τους εθελοντές αλλά και τον κόσμο που έδωσαν «πραγματικά στήριξη και ζωή σε αυτή την προσπάθεια της Πετρολίνα».
 
Στο 3ο Φεστιβάλ Προσφοράς Πετρολίνα παρευρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης,  βουλευτές, οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και πλήθος κόσμου.
 

Δειτε Επισης

Δέκα χρόνια χωρίς τον Τάσο Μητσόπουλο-«Μία χαρισματική προσωπικότητα»
Λύπη για τον θάνατο της Τζούντιθ Γκάρμπερ εκφράζει η Πρεσβεία ΗΠΑ στη Λευκωσία
Αμετάκλητος ο Τατάρ-Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για Κυπριακό χωρίς αναγνώριση της «κυριαρχίας»
Συμμετοχή Ρίτας Σούπερμαν σε συνάντηση ΟΗΕ για καταπολέμηση τρομοκρατίας
«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Θλίψη στο ΑΚΕΛ-Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Μιχάλης Κούβαρος
Πρωτοβουλία Τατάρ για συμμετοχή Τ/κ στους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης
Δέσμευση Κεραυνού και Χατζηδάκη για συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα
Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ
Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»