Σιζόπουλος: Ο Πρόεδρος έριξε «στον κάλαθο των αχρήστων» την ευκαιρία για αλλαγή πλαισίου διαδικασίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «έριξε στον κάλαθο των αχρήστων ακόμη μια ευκαιρία που του δόθηκε για αλλαγή του πλαισίου διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού και ενδεχομένως δρομολόγηση μιας νέας τακτικής» κατά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.
 
Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, στη Λευκωσία, ο κ. Σιζόπουλος είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «αυτοεγκλωβίστηκε σε μια τακτική, η οποία απέτυχε και η αποτυχία της έχει επιβεβαιωθεί με την πενταμερή διάσκεψη της Ελβετίας».
 
Συμπλήρωσε ότι το πλαίσιο στο οποίο εγκλωβίστηκε ο Πρόεδρος, δεν απαλλάσσει την Κύπρο από τις εγγυήσεις, ενώ κατοχυρώνει την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων για απροσδιόριστο χρόνο, τις τέσσερεις ελευθερίες για Τούρκους υπηκόους, ιδιοκτησιακά δικαιώματα στους έποικους, την εκ περιτροπής προεδρία, την αριθμητική εξίσωση και το βέτο.
 
«Η υλοποίηση όλων αυτών των προνοιών δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ένα φυσιολογικό, δημοκρατικό και λειτουργικό κράτος, αλλά σε ένα κράτος το οποίο δεν θα είναι λειτουργικό και στην ουσία θα μετατραπεί ε προτεκτοράτο της Τουρκίας» είπε.
 
Αναφερόμενος στη σημερινή σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι θα ασχοληθεί με τις προεδρικές εκλογές, κυρίως με οργανωτικά ζητήματα και θέματα τακτικής. «Ο ρόλος της ΕΔΕΚ σε αυτές τις προεδρικές εκλογές είναι πάρα πολύ σημαντικός και θα πρέπει η ηγεσία του κόμματος, αλλά και το σύνολο των στελεχών να ανταποκριθούμε με την καλύτερη δυνατή επάρκεια» πρόσθεσε.
 
Ο στόχος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, είναι η εκλογή του υποψηφίου για την Προεδρία, Νικόλα Παπαδόπουλου, για «απαλλαγή από την σημερινή επικίνδυνη διακυβέρνηση της πατρίδας μας και την αλλαγή την οποία επιθυμούμε να φέρουμε» στο Κυπριακό, αλλά και σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κλήθηκε εξάλλου να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινής», αναφορικά με την χρήση υλικών από τα κατεχόμενα στην κατασκευή μνημείων, όπως στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Αναμφίβολα πρόκειται για θλιβερή εικόνα, είπε ο κ. Σιζόπουλος και μίλησε για πολιτική και ηθική διάσταση του ζητήματος.
 
Είπε ότι οι Αρχές του κράτους θα έπρεπε να είχαν την ευθύνη για τον έλεγχο της ποιότητας και της προέλευσης των συγκεκριμένων υλικών, ενώ έθεσε και θέμα «σεβασμού απέναντι σε όλους αυτούς τους ήρωες που έδωσαν την ζωή τους εναντίον της τουρκικής εισβολής». Είπε τέλος ότι ο ίδιος προτίθεται να εγγράψει το θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας για να δοθούν οι δέουσες διευκρινήσεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Α. Δημητρίου: Τα δύσκολα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΤΑ ξεκινούν από τις 9 του Ιούνη και μετά
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Λουκαΐδης στην ΚΣΣΕ-«Συνενοχή η σιωπή για όσα διαπράττονται στη Γάζα»
Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Λ. Φουρλάς: Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»