Αστυνομία ζώων εισηγείται ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Το ολοκληρωμένο πλαίσιο για την πολιτική που αφορά στα ζώα, ανέλυσε ο Υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, στην Ένωση Φιλοζωικών Οργανώσεων Κύπρου «Φωνή των Ζώων».
 
Συγκεκριμένα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Εκλογικό Επιτελείο, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σύσταση του Φορέα για την Ευημερία και Προστασία των Ζώων, με τις αναγκαίες εκτελεστικές εξουσίες για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και κυρίως με τη δημιουργία εξειδικευμένης αστυνομίας για τα ζώα, η οποία θα μπορεί επιτέλους να καταπολεμήσει τη μάστιγα της κακοποίησης και παραμέλησης ζώων. 

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης ευχαρίστησε τη «Φωνή των Ζώων» για τη εποικοδομητική συζήτηση, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει προτάσεις για την πολιτική που αφορά στην ευημερία των ζώων.Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει και κάποια θετικά βήματα, εντούτοις η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι σε ό,τι αφορά την πολιτική για την προστασία και ευημερία των ζώων.

Δυστυχώς, αυτός ο στόχος έχει μεταφερθεί στις πλάτες των εθελοντικών οργανώσεων, οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν, καθότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ τεράστιο και πολύπλοκο εγχείρημα». Για να προσθέσει στην συνέχεια ότι «είχαμε σήμερα την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις δικές μας προτάσεις για μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη πολιτική για την ευημερία των ζώων.

Εισηγούμαστε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ειδικού φορέα για την προστασία και ευημερία των ζώων, τη δημιουργία ενός κεντρικού μητρώου για την εγγραφή των ζώων, τη δημιουργία αποτελεσματικού προγράμματος στείρωσης ζώων -η οποία θα γίνεται σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τις αρμόδιες αρχές- αλλά και τη σύσταση Αστυνομίας των ζώων, η οποία θα έχει και εκτελεστική εξουσία, ώστε να εφαρμόζει τη σχετική νομοθεσία».
 

Δειτε Επισης

Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης