Ποιος φοβάται το ρωσικό κόμμα στην Κύπρο;

«Σκάλωσε ενδο-υπηρεσιακά» η έγκριση της αίτησης ρωσόφωνων πολιτών με κυπριακή υπηκοότητα, για την εγγραφή-έγκριση  του νέου  κόμματος με την επωνυμία «Εγώ, ο πολίτης» ή αλλιώς το «ρωσικό κόμμα», που θα έχει ως έμβλημά του το περιστέρι και τα χρώματα της κυπριακής σημαίας.
 
Οι ρωσόφωνοι πολίτες, οι οποίοι έχουν πολιτογραφηθεί ως Κύπριοι και  υπογράφουν την αίτηση είναι στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο,  αλλά και ελληνοκύπριοι που σπούδασαν και «γαλουχήθηκαν» στη Ρωσία, ή σε άλλες Δημοκρατίες της πάλαι Σοβιετικής Ένωσης.
 
Το «μπαλάκι» για έγκριση ή για απόρριψη του νέου κόμματος συνεχίζει να βρίσκεται στην πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών. Η αίτηση έχει κατατεθεί στις  9 του περασμένου Μαΐου. Το Υπουργείο δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει την αίτηση και τα στοιχεία των αιτούντων και θα απαντήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των νόμιμων διαδικασιών, σε εύλογο χρονικό διάστημα, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.                                                  
 
Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, όπως διατείνονται οι αιτούντες, λίγο καιρό μετά την υποβολή της αίτησης, τους απάντησε πως νομοτυπικά δεν προέκυψε οποιοδήποτε πρόβλημα κι η αίτηση ιεραρχικά προωθήθηκε στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών. Εκεί φαίνεται να παρέμεινε για μεγάλο διάστημα, μέχρι οι δικηγόροι των αιτούντων να πληροφορηθούν πρόσφατα πως η αίτηση προωθήθηκε στον πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου, τον κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη.
 
Σε διαμαρτυρία των δικηγόρων του «ρωσικού κόμματος» πως δεν είναι ο υπουργός το αρμόδιο πρόσωπο για την εγγραφή του κόμματος «έκλεισαν απότομα τα τηλέφωνα» κι η επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΣ, όπως μας παραπονέθηκαν οι ίδιοι.
 
Όλα νόμιμα και κανονικά λένε από το ΥΠΕΣ
 
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών κ. Δημήτρη Δημητρίου, το θέμα ακολουθεί την προβλεπόμενη διαδικασία, στον προβλεπόμενο χρόνο και όλα τα έγγραφα βρίσκονται τώρα ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών προς ενημέρωσή του.
 
Η τελική έγκριση-διευκρίνισε ο κ. Δημητρίου, θα γίνει από τον Γ. Διευθυντή του Υπουργείου, ο οποίος είναι ο εκάστοτε Γενικός Έφορος Εκλογής.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που διαρρέουν γύρω από το θέμα δραστηριοποίησης ρωσικού κόμματος στην Κύπρο, γίνεται λόγος για το ενδιαφέρον  20 – 25 χιλιάδων ρωσόφωνων πολιτών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι φέρεται να είναι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του κόμματος.
 
Οι ίδιοι, υποστηρίζεται, επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, για πολιτικούς, αλλά κυρίως για οικονομικούς λόγους.
 
Στόχος του νέου κόμματος είναι να διεκδικήσει θέσεις στο κυπριακό κοινοβούλιο και να εκλέξει τοπικούς άρχοντες στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση το 2021. Επιπρόσθετα, γίνονται σκέψεις, ως κίνηση, να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία