Δίνει απαντήσεις και ξεκαθαρίζει προθέσεις στη Γ.Σ. του ΟΗΕ ο Πρόεδρος

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον δεδομένης της κατάστασης στασιμότητας στην οποία έχει περιέλθει η διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό αναμένεται η σημερινή ομιλία-προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του στις πέντε το απόγευμα ώρα Κύπρου, και θα μιλήσει μετά τους Προέδρους της Σερβίας, της Αϊτής και της Κορέας. 
 
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να τονίσει με έμφαση την ετοιμότητά του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και για συνέχιση της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης στο πλαίσιο που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας.  
 
Συναφώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να προβεί σε εκτενείς αναφορές για τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα στο ελβετικό θέρετρο τον περασμένο Ιούλιο, επεξηγώντας με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους η Διάσκεψη για την Κύπρο δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δηλαδή, για την αποτυχία κατάληξης σε συμφωνία, παρά τα βήματα στα οποία προέβη προς την κατεύθυνση αυτή η ε/κ πλευρά, ως αποτέλεσμα της τουρκικής απροθυμίας ν’ αποδεχθεί κατάργηση των επεμβατικών της δικαιωμάτων και απόσυρση του στρατού της από το νησί.
 
Υπενθυμίζεται πως αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκούτερες, ο οποίος το Σάββατο θα έχει συνάντηση και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.  
 

Δειτε Επισης

«Θα σε σκοτώσω»-Μαθητής γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Υποβάλλονται την Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Σοβαρή αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα καταγγέλλει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου
Χαραλαμπίδου: Βασικός ο ρόλος των κοινοβουλίων για καταπολέμηση διαφθοράς
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Λευκωσίας
Αναμένει την ολοκλήρωση του λιμανιού στη Γάζα η Κυβέρνηση για να ξαναρχίσουν οι αποστολές