Μηδενίζει τα πάντα στην υγεία ο Νικόλας

Δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κανένα ουσιαστικό βήμα για την αυτονόμηση και αναδιάρθρωση του τομέα της υγείας, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος και μίλησε για όραμα και αποφασιστικότητα ώστε η Κύπρος να μπορέσει να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο υγείας για ολόκληρη την περιοχή.
 
Σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, είπε ότι «δυστυχώς και στη σημερινή μας επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά τα ίδια προβλήματα, μια απογοητευτική θλιβερή εικόνα του δημόσιου τομέα της υγείας, έλλειψη προσωπικού, υποστελέχωση, ανεπάρκεια υποδομών, ελλείψεις εξοπλισμού».
 
Δυστυχώς, είπε, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κανένα ουσιαστικό βήμα για την αυτονόμηση και αναδιάρθρωση του νοσοκομείου και ευρύτερα του τομέα της υγείας.
 
Τα νομοσχέδια, συνέχισε, και τα μεγάλα λόγια δεν είναι αρκετά για να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ασθενείς,  προσθέτοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι ένας σωστός σχεδιασμός, πράξεις και ενέργειες και ένα όραμα για τον ευρύτερο τομέα της υγείας.
 
Εμείς, είπε, αυτό που θέλουμε να δούμε είναι την άμεση αναβάθμιση και ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, τη συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα της υγείας με την παροχή κινήτρων σε όλους τους επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών υγείας έτσι ώστε να υπάρχει μια σωστή συνεργασία και να εξυπηρετούνται στο τέλος της ημέρας ασθενείς. «Δεν υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου στον τομέα της υγείας. Συνεργασία πρέπει να υπάρχει την οποία να επωφελούνται οι πολίτες, οι ασθενείς αλλά και ευρύτερα ο τομέας της υγείας», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.
 
Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι αρχές της ηλεκτρονικής υγείας σε όλα τα επίπεδα. «Είναι αδιανόητο το 2017 να μην έχει ο κάθε ασθενής τον δικό του ηλεκτρονικό φάκελο υγείας ο οποίος να ανήκει στον ασθενή και όχι στο νοσοκομείο», είπε.
 
Πρόσθεσε ότι θα «πρέπει να υπάρξει μια αναβάθμιση της εκπαίδευσης και ενίσχυσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλους τους λειτουργούς, ιατρούς στον τομέα της υγείας έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες».
 
Τέλος ανέφερε ότι η Κύπρος μπορεί «να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο υγείας για ολόκληρη την περιοχή. Αυτό που χρειάζεται είναι όραμα αλλά και αποφασιστικότητα για να πετύχουμε αυτό το σκοπό».
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση