Κάνουν κόλαση τον προεκλογικό τέσσερις μήνες πριν από τις Προεδρικές

Τετράμηνο προεκλογικής κόλασης και ανελέητης μάχης όλων εναντίον όλων θα πρέπει να είναι έτοιμο να ζήσει το εκλογικό σώμα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, καθότι κόμματα και επιτελεία ετοιμάζονται ν’ ανεβάσουν ακόμα πιο πολύ τους τόνους την προεκλογικής αντιπαράθεσης. Απώτερος στόχος όλων, η δημιουργία συνθηκών συσπείρωσης των ψηφοφόρων γύρω από τους υποψήφιους που υποστηρίζουν.
 
Ενδεικτική του εκρηκτικού κλίματος που ήδη δημιουργείται και το οποίο θα γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό ενόσω πλησιάζουμε προς τις προεδρικές εκλογές, υπήρξε η χθεσινή μέρα με αφορμή τις πολυμέτωπες επιθέσεις που εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και τις αναπόφευκτες απαντήσεις που ακολούθησαν.
 
Στα επιτελεία των τεσσάρων βασικών υποψηφίων, Νίκου Αναστασιάδη, Σταύρου Μαλά, Νικόλα Παπαδόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα, έχουν στήσει προ πολλού τη στρατηγική που θ’ ακολουθήσουν γνωρίζοντας πότε, για ποιο λόγο και πού θα… χτυπήσουν.
 
Και μολονότι σε ανάλογες καταστάσεις το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι αυτό που είθισται να δέχεται τα πυρά, οι συσχετισμοί δυνάμεων ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών είναι τέτοιοι, που οι διασταυρούμενες βολές ανάμεσα σε όλα τα επιτελεία κρίνονται και είναι αναπόφευκτες.
 
Έτσι, στο στρατόπεδο Σταύρου Μαλά-ΑΚΕΛ κτυπούν μια στο καρφί και μια στο πέταλο, στρέφοντας τα πυρά τους, τόσο κατά του Νίκου Αναστασιάδη όσο και κατά των Νικόλα Παπαδόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα, την ίδια ώρα που από το στρατόπεδο Νικόλα Παπαδόπουλου φεύγουν καθημερινά κεραυνοί με αποδεχτές τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την μια και το ΑΚΕΛ (σ.σ. κατ’ επέκταση Σταύρο Μαλά) από την άλλη. Ενώ μπηχτές και αιχμές από το στρατόπεδο Νικόλα Παπαδόπουλου φεύγουν και προς την κατεύθυνση του Γιώργου Λιλλήκα,  από το επιτελείο του οποίου επίσης οι βολές κινούνται προς τριπλές κατευθύνσεις.
 
Όσον αφορά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος ως γνωστό προτίθεται να εξαγγείλει και επίσημα την υποψηφιότητά του στις 14 Οκτωβρίου, οι οδηγίες του ιδίου προς τα στελέχη και αξιωματούχους της Κυβέρνησης, είσαι σαφείς: «Ξεκάθαρες απαντήσεις αποκατάστασης των πραγματικοτήτων».
 
Ο οδικός χάρτης
Και ενώ η προεκλογική περίοδος βρίσκεται ήδη στα φόρτε της, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών καταγράφει τους σημαντικότερους σταθμούς μέχρι την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ:
 
*Στις 15/12/2017 θα υπάρξει το Διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για προκήρυξη των εκλογών, ο διορισμός Γενικού Εφόρου Εκλογής και λοιπών Εφόρων το ένταλμα εκλογής προς το Γενικό Έφορο Εκλογής.
 
*Η 18η Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο, καθώς και η τελευταία ημέρα υποβολής δηλώσεων για ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού.
 
*Στις 22 του ίδιου μήνα θα γίνει η γνωστοποίηση του Γενικού Εφόρου Εκλογής για τον καθορισμό του χρόνου και του τόπου υποβολής των υποψηφιοτήτων και στις 29 Δεκεμβρίου η επίσημη υποβολή υποψηφιοτήτων.
 
*Στις 12 Ιανουαρίου 2018 θα εκδοθεί το Διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των Εκλογικών Τμημάτων και στις 19 Ιανουαρίου η δημοσίευση Γνωστοποίησης του Γενικού Εφόρου Εκλογής για τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων και την κατανομή των εκλογέων σε αυτά.
 
*Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, στις 4 Φεβρουαρίου, 2018. Την επομένη, δηλαδή στις 5 Φεβρουαρίου, θα γίνει τέλος η επιστροφή του Εντάλματος Εκλογής από τον Γενικό Έφορο Εκλογής στον Υπουργό Εσωτερικών.
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ