Πρόταση Νόμου για παράταση των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα καταθέσει ο Αβέρωφ

Πρόταση Νόμου για παράταση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, 2017 για καταβολή από τους φορολογούμενους των ληξιπρόθεσμων οφειλών, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση, θα καταθέσει προς συζήτηση την ερχόμενη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε αρχικά στο ιστορικό της υπόθεσης, λέγοντας πως σε συνεργασία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών με τα Κοινοβουλευτικά κόμματα και μέσα από μια κατανόηση και συνεργασία και εντός της Επιτροπής Οικονομικών, ψηφίστηκε ο Νόμος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
 
Όπως εξήγησε ο Νόμος αφορά 8 και πλέον φορολογίες, μεταξύ των οποίων είναι ο Φόρος Εισοδήματος, ο ΦΠΑ, ο Φόρος Κληρονομιάς, ο Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας, ο Φόρος Κεφαλαιουχικών Κερδών, και τα Τέλη Μεταβίβασης και Χαρτοσήμων. Για αυτές τις φορολογίες, πρόσθεσε, κάποιοι πολίτες, λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με βάση τις κείμενες νομοθεσίες. Με βάση τη νομοθεσία δόθηκε η ευκαιρία σε αυτούς τους πολίτες περιθώριο μέχρι τις 3 Οκτωβρίου για να εξοφλήσουν τις καθυστερημένες οφειλές τους με απαλλαγή σχεδόν του συνόλου των επιβαρύνσεων και των τόκων.
 
Ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε πως μέσα σε αυτό το περιθώριο συμπεριλαμβάνονταν και οι κατ’ εξοχήν μήνες των διακοπών, Ιούλιος και ο Αύγουστος, έγινε δέκτης παράκλησης εκ μέρους πολιτών και οργανωμένων συνόλων για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας που δόθηκε και ήταν η 3η Οκτωβρίου.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως μετά από προβληματισμό, αποφασίστηκε τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών να θέσει το θέμα της παράτασης, και μαζί με τους Βουλευτές της Επιτροπής και τα Κοινοβουλευτικά κόμματα, να καταθέσουν στην επόμενη Ολομέλεια της Βουλής πρόταση Νόμου που θα δίνει την ευχέρεια στους οφειλέτες να μπορούν να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους και να υποβάλουν τα σχετικά παραστατικά μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
 
Διευκρίνισε πως θέλει να δημιουργηθεί η εντύπωση πως αλλάζει η ημερομηνία, απλώς δηλώνει την πρόθεση του να το καταθέσει προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών την ερχόμενη Δευτέρα, με την ελπίδα η κατανόηση και η συνεργασία που επιδείχθηκε τους προηγούμενους μήνες θα συνεχιστεί ώστε να δοθεί η παράταση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ