Επικρίσεις Λιλλήκα κατά της Κυβέρνησης για οικονομία και ΦΑ

«Ιστορία κοινωνικής τραγωδίας», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας την εικόνα που παρουσιάζει η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη για την κατάσταση της οικονομίας.
 
Λέγοντας πως τα στατιστικά στοιχεία και οι πίνακες που προβάλλει η Κυβέρνηση αποκρύβουν την κοινωνική διάσταση όπως την βιώνουν οι πολίτες, ο κ. Λιλλήκας πρόσθεσε πως το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο προβάλλεται από την Κυβέρνηση οφείλεται στα αυξημένα φορολογικά έσοδα, τον περιορισμό των αναπτυξιακών δαπανών και στις «σοβαρές», όπως τις χαρακτήρισε, περικοπές κοινωνικών παροχών.
 
«Η πραγματική ιστορία επιτυχίας της Κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι ιστορία κοινωνικής δυστυχίας και ανθρώπινου πόνου, είναι ιστορία δεκάδων χιλιάδων άνεργων συμπατριωτών μας, δεκάδων χιλιάδων νέων συμπατριωτών μας που μεταναστεύουν αναζητώντας ξένες πατρίδες για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, είναι ιστορία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων με μισθούς πείνας», είπε και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για μια ιστορία επιτυχίας, αλλά για μια ιστορία κοινωνικής τραγωδίας».
 
Σημείωσε ακόμη πως η Κυβέρνηση παρουσιάζει επιτυχία τη μείωση της ανεργίας, «αποκρύβοντας στην πραγματικότητα ότι η μείωση σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην τουριστική περίοδο, καθώς επίσης αποκρύβει το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες της Κύπρου έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό ή δεν επιστρέφουν στην Κύπρο μετά τις σπουδές τους».
 
Εξάλλου, με αφορμή πληροφορίες περί προκήρυξης νέου διαγωνισμού για μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο το 2020, ο κ. Λιλλήκας επέκρινε τις τότε ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, υπό τους Νίκο Αναστασιάδη και Δημήτρη Χριστόφια αντίστοιχα, οι οποίες, όπως είπε, παρεμπόδισαν το 2007 την υλοποίηση της απόφασης της Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου για έλευση υγροποιημένου φυσικού αερίου το 2009.
 
«Και έρχεται δέκα χρόνια μετά ο κ. Αναστασιάδης να μας ανακοινώσει ότι προγραμματίζει τη μεταφορά φυσικού αερίου για το 2020», είπε ο κ. Λιλλήκας.
 
 «Οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ», κατέληξε, «οφείλουν ένα μεγάλο συγνώμη στον κυπριακό λαό, στα κυπριακά νοικοκυριά, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε όλους όσοι για δέκα και πλέον χρόνια πληρώνουμε ψηλή τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, ψηλές τιμές προϊόντων, γιατί ακριβώς για να εξυπηρετήσουν προεκλογικές σκοπιμότητες παρεμπόδισαν την έλευση υγροποιημένου φυσικού αερίου το 2009 στην Κύπρο».

Δειτε Επισης

Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»