Αβέρωφ: Η διεκδίκηση της Προεδρίας από τον Νίκο Αναστασιάδη είναι καλό νέο

«Υπάρχουν και οι θετικές ειδήσεις και τα καλά νέα» και η προγραμματιζόμενη ανακοίνωση της απόφασης του Προέδρου Αναστασιάδη να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία «είναι καλό νέο» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.  
 
Προσερχόμενος στο 21ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ασφάλεια «και θεωρώ πως ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του, μαζί με τις θυσίες του λαού μας, και την υπεύθυνη στάση του συνόλου της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου, κατόρθωσε να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και ασφάλειας για τον τόπο. Αυτό δεν μπορούμε να το διακινδυνέψουμε, αλλά και δεν είναι αρκετό».  
 
Έγιναν αρκετές μεταρρυθμίσεις, συνέχισε, προσθέτοντας ότι η χώρα είναι σίγουρα καλύτερη από την Κύπρο του 2013 αλλά έχουν πιο ψηλά οράματα για τον τόπο. «Θέλουμε να δούμε τον τόπο μας επανενωμένο, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία για να ζήσουμε σε μια ενωμένη και απελευθερωμένη από τουρκικό κατοχικό στρατό Κύπρο».  
 
Ερωτηθείς εάν θα πάμε σε μια νέα προσπάθεια στο Κυπριακό μετά τις Προεδρικές πλέον, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κόμματός του είναι ότι η δική μας πλευρά είναι πανέτοιμη να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού διασφαλιστεί ότι η άλλη πλευρά παραμένει έτοιμη να έρθει στο διάλογο με βάση τις παραμέτρους του ΟΗΕ και όχι για σχέδια Β και Γ, όπως δήλωσαν δημόσια.

Δειτε Επισης

Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο