N.Παπαδόπουλος: Αυτή δεν είναι η στιγμή για νέες γενναιόδωρες υποχωρήσεις αλλά για μια νέα στρατηγική

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, εγκαινιάζοντας το εκλογικό του επιτελείο στην Πάφο, είπε πως η σπίθα που θα γίνει φωτιά, που θα γίνει λαίλαπα και θα φέρει την αλλαγή θα ξεκινήσει από την Πάφο, επαναλαμβάνοντας ότι χρειάζεται μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό.

Μιλώντας στα εγκαίνια, στην παρουσία της Προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένης Θεοχάρους και του Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, αναφέρθηκε στη σημασία του να έχουμε χώρα και κράτος, σημειώνοντας πως και αυτό διακυβεύεται το Φεβρουάριο.

«Ο κ. Αναστασιάδης θα αλλάξει ρητορική,» είπε, λέγοντας πως η πρόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη είναι ξεκάθαρη προσπαθώντας να πείσει ότι έχει αλλάξει. Μιλώντας στους παρευρισκόμενους, ο κ. Παπαδόπουλος τους κάλεσε να μην έχουν καμία αμφιβολία, προσθέτοντας πως ο νυν ΠτΔ ήταν έτοιμος να τα δώσει όλα και τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα και το στρατό αλλά τον σταμάτησε η Ελλάδα και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τις ξεκάθαρες θέσεις του στο Κυπριακό. 

Οφείλουμε, είπε, να υπενθυμίσουμε στο λαό πως ο κ. Αναστασιάδης έχει ήδη διατυπώσει τη θέση του ότι είναι έτοιμος να στείλει μια νέα επιστολή στον ΓΓ των ΗΕ , μια νέα επιστολή που θα του λέει πως είναι έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που έμεινε, από την εκ περιτροπής προεδρία, από τους χρήστες που θα παραμείνουν μέσα στα σπίτια των προσφύγων μας, από τους έποικους που θα μείνουν όλοι, οι μισοί με ιθαγένεια – όπως είπε- και οι άλλοι μισοί με άδειες εργασίας. Θα συνεχίσει, πρόσθεσε, με τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων, 80 εκατομμύρια Τούρκοι να μπορούν να διακινούνται ελεύθερα στην Κύπρο φτάνει να δηλώνουν εργάτες, φοιτητές ή τουρίστες. 

Αυτή, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, δεν είναι η στιγμή για νέες γενναιόδωρες προσφορές και για νέες υποχωρήσεις αλλά είναι η στιγμή για μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό.

Είπε ακόμα πως η Τουρκία είναι το πρόβλημα και εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούμε με μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική που θα προκαλέσει πολιτικό κόστος στην Τουρκία και για να της δώσουμε το κίνητρο να λύσει το Κυπριακό. Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα, συνέχισε, είναι ότι ο κ. Ερντογάν δεν θεωρεί το Κυπριακό πρόβλημα και δεν είναι στις προτεραιότητές του.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε στο πλαίσιο της ομιλίας του ότι βιώσαμε τη χρεωκοπία της οικονομίας, των τραπεζών αλλά και των θεσμών, του Προέδρου της ΚΔ, της Κεντρικής Τράπεζας, της Γενικής Εισαγγελίας ακόμη - όπως ανέφερε - και οι Τοπικές Αρχές απέτυχαν να μας προστατέψουν. Οφείλουμε, συνέχισε, “να ξεκινήσουμε τη μεταρρύθμιση του Κράτους και  οι θεσμοί να λειτουργούν για εμάς και όχι για τους εαυτούς τους, τοποθετώντας ικανούς και τίμιους ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά έτσι ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών”.
 
Πρόσθεσε πως αυτή η μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά είναι μια μεγάλη αντιπαράθεση με ένα χρηματοοικονομικό κατεστημένο που μας έχει οδηγήσει στην καταστροφή και που θέλει να μείνει γαντζωμένο στην εξουσία για να συνεχίσει να μπορεί να εξυπηρετήσει τα δικά του οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα.  Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως είναι πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, πολλές οι δυσκολίες, ξεκινώντας από την οικονομία ενώ ανέφερε πως περάσαμε δύσκολες μέρες με δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν.

Εμείς, συνέχισε, δεν μηδενίζουμε το κυβερνητικό έργο και καμία κυβέρνηση δεν τα κάνει όλα λάθος, ωστόσο δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα αφού περίπου 200 χιλ. συμπολίτες μας ζουν κάτω ή κοντά στο όριο της φτώχειας.

Εκτίμησε πως αυτή είναι η στιγμή για ένα νέο μοντέλο της κυπριακής οικονομίας ώστε να αντικαταστήσουμε αυτά που χάσαμε και να δημιουργήσουμε νέους τομείς, λέγοντας πως η οικονομία της Κύπρου μπορεί να γίνει οικονομία της γνώσης, της τεχνολογίας, της έρευνας. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ