Απαντώνται τα ερωτήματα, μυρίζει Προεδρικές…

Παίρνουν τα πάντα το δρόμο τους για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, με όλες τις εκκρεμότητες και τα πιθανά ερωτηματικά που ενδεχομένως απέμεναν να λαμβάνουν τις απαντήσεις τους.   
 
Το πρώτιστο κρίσιμο ερώτημα που παρέμενε και αφορούσε τις οριστικές ημερομηνίες πραγματοποίησης των προεδρικών εκλογών απαντήθηκε χθες στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, κατά την οποία αποφασίστηκε όπως ο πρώτος γύρος πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουάριου και σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής, η δεύτερη Κυριακή στις 4 Φεβρουάριου.
 
Σήμερα, ήρθε το ξεκαθάρισμα προθέσεων από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος άνοιξε για πρώτη φορά δημοσίως εντελώς τα χαρτιά του, επιβεβαιώνοντας όχι απλώς πως θα είναι ξανά υποψήφιος, αλλά και ότι θα εξαγγείλει υποψηφιότητα στις 4 Οκτωβρίου.
 
Έτσι, μετά και τη σημερινή εξέλιξη, οδεύουμε ολοταχώς-όπως αναμενόταν- προς μια εκλογική αναμέτρηση τεσσάρων βασικών υποψηφίων και με τον Νίκο Αναστασιάδη να υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ,  τον Σταύρο Μαλά από το ΑΚΕΛ, τον Νικόλα Παπαδόπουλο από ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και τον Γιώργο Λιλλήκα από την Συμμαχία Πολιτών.
 
Από τα άλλα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα, εκκρεμεί η απόφαση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, η οποία θα ληφθεί στις 5 Νοεμβρίου, καθώς και του ΕΛΑΜ.
 
Σε ό,τι αφορά τους Οικολόγους, τα πάντα συνηγορούν στην εκτίμηση πως θα συμπαραταχθούν με την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, ενώ το ΕΛΑΜ θα κατέλθει στις προεδρικές εκλογές υποστηρίζοντας δικό του υποψήφιο.
 
Απ’ εκεί και πέρα, το κάδρο των υποψηφιοτήτων συμπληρώνει μέχρι στιγμής ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης, εν αναμονή και της τελικής απόφασης-κατά πόσο θα είναι ή όχι υποψήφιος- του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνου Χριστοφίδη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νίκος Αναστασιάδης: Εξαγγέλλω υποψηφιότητα στις 14 Οκτωβρίου
 

Δειτε Επισης

Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)