Επιστρέφει με… σκιώδη ηγεσία εντός του ΔΗΚΟ ο Μάριος Καρογιάν

Εσωκομματική αντιπολίτευση με σφραγίδα Μάριου Καρογιάν αποκτά λίαν συντόμως το ΔΗΚΟ, μόλις λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές και με τον πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο να τρέχει ως γνωστό στην κούρσα των Προεδρικών ως υποψήφιος.
 
Συγκεκριμένα, στελέχη του ΔΗΚΟ που διαφωνούν με τις πολιτικές και τον τρόπο με τον οποίο… διοικείται το κόμμα από την παρούσα του ηγεσία, ετοιμάζονται να εξαγγείλουν τη δημιουργία Πλατφόρμας εντός του ΔΗΚΟ, στα πρότυπα «σκιώδους κυβέρνησης», προς παρακολούθηση και παρεμβατικού-κριτικού χαρακτήρα ρόλου εκεί και όπου κρίνεται σκόπιμο.
 
Η Πλατφόρμα, της οποίας θα ηγείται ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν-από το Πολιτικό Γραφείο του οποίου και θα συντονίζεται-, αναμένεται να εξαγγελθεί εντός του Οκτώβρη.
 
Σε αυτή, θα συμμετέχουν όπως έχει προαναφερθεί, στελέχη του ΔΗΚΟ που διαφωνούν με τους χειρισμούς της σημερινής ηγεσίας, όπως είναι οι Γιάννος Λακκοτρύπης, Χρίστος Φλουρέντζος(σ.σ. δύο από τους τέσσερις που τήρησαν αποχή κατά τη ψηφοφορία έγκρισης της υποψηφιότητας Νικόλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας στο Εκτελεστικό Γραφείο), Τάκης Γαβριηλίδης και Τάσος Κυτέας.  
 
Τονίζεται, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, πως θα πρόκειται για Πλατφόρμα εντός του ΔΗΚΟ, και όχι για Κίνηση ή νέο κόμμα που θα δημιουργηθεί.
 
Παρ’ όλα αυτά, η Πλατφόρμα εκτιμάται, σύμφωνα με γνώστες του παρασκηνίου, πως σε κάποια στιγμή θα πάρει σαφή θέση ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, και η θέση αυτή το πιο πιθανό είναι να μην είναι υπέρ του προέδρου του κόμματος και υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
Μια τέτοια απόφαση αναμένεται να πυροδοτήσει καταιγιστικές εξελίξεις, καθότι ως αντικομματική συμπεριφορά θα φέρει εκ των πραγμάτων εκτός ΔΗΚΟ όσους αντιταχθούν την υποψηφιότητα του πρόεδρου του κόμματος.     
 
 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια