Η κοινωνία γνωρίζει πώς ήταν η κατάσταση πριν το 2013

Η κυπριακή κοινωνία γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους μας ποια ήταν η κατάσταση τον Μάρτιο του 2013 και ποια είναι τα σημερινά δεδομένα, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος κάλεσε τη Βουλή να ανταποκριθεί θετικά στα νομοσχέδια που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας και να «μη θυσιαστούν στο βωμό των προεδρικών εκλογών».
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, που κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Βουλευτή Άριστου Δαμιανού, περί αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, είπε πως  «η παρούσα διακυβέρνηση κλήθηκε τον Μάρτιο του 2013 να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση πραγμάτων που όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που κληθήκαμε να διαχειριστούμε».

«Με σοβαρότητα, με σχεδιασμό, μέσα από ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο καταφέραμε τεσσεράμισι χρόνια μετά, αν μιλήσουμε για τον τομέα της οικονομίας, να μιλάμε για 3,5% ρυθμό ανάπτυξης, για μείωση της ανεργίας», είπε και συνέχισε «αν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις για εκσυγχρονισμό του κράτους, αυτά αγγίζουν όλους τους τομείς, την Παιδεία, την Άμυνα, θέματα Δικαιοσύνης, Μεταφορών, Δημόσιας Διοίκησης».
 
Υποδεικνύοντας πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλούν στη Βουλή νομοσχέδια που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας, «θέματα που αφορούν απαιτήσεις της κοινωνίας από όλους μας», ο Νίκος Χριστοδουλίδης απηύθυνε έκκληση προς το ΑΚΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα, «να ανταποκριθούν και αυτά τα νομοσχέδια να μη θυσιαστούν στο βωμό των προεδρικών εκλογών».

«Άρα, ενόψει των Προεδρικών Εκλογών, θα πρέπει τον δημόσιο διάλογο που θα αναπτύξουμε, να τον κάνουμε με απόλυτο σεβασμό στην κυπριακή κοινωνία, που γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους μας ποια ήταν η κατάσταση τον Μάρτιο του 2013 και ποια είναι τα σημερινά δεδομένα», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν αισιοδοξεί πως θα εγκριθούν τα εν λόγω νομοσχέδια από τη Βουλή, ενόψει Προεδρικών, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «η κοινωνία μας παρακολουθεί όλους».

Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου έγιναν στο περιθώριο φιλανθρωπικής εκδήλωσης για ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Δωρού της Επαρχίας Λεμεσού.
 
Ο Πρόεδρος έχει εκλεγεί για πέντε χρόνια και έχει έργο ακόμη να εκτελέσει

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας  στη συνέχεια τις επικρίσεις για διορισμούς συμβούλων που εξήγγειλε ο Πτ ανέφερε πως, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκλεγεί για πέντε χρόνια και η Κυβέρνηση θα λειτουργήσει για πέντε χρόνια ως οι εντολές του κυπριακού λαού.

Κληθείς να αναφερθεί στις τελευταίες αναφορές της αντιπολίτευσης γύρω από το διορισμό του Κοινοτάρχη του Καλοπαναγιώτη, Γιαννάκη Παπαδούρη, ως προσωπικού Συμβούλου του Προέδρου αλλά και Συντονιστή για τα αναπτυξιακά έργα του Τροόδους και κατά πόσο νομιμοποιείται ένας τέτοιος διορισμός,  ο κ. Χριστοδουλίδης είπε "φυσικά και νομιμοποιείται. Ο Πρόεδρος έχει εκλεγεί για πέντε χρόνια, άρα θα εξαντλήσει τη θητεία του και δεν θα σταματήσουμε να λειτουργούμε λόγω των προεδρικών εκλογών".

 Αλίμονο, συνέχισε, όποτε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, είτε αυτή ήταν προεδρικές, είτε βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές, η Κυβέρνηση να μην λειτουργεί,  δεν θα κάναμε τίποτε άλλο από το να ασχολούμαστε με τις εκλογές.

 Ανέφερε δε πως η Κυβέρνηση έχει έργο να εκτελέσει και "θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας προς αυτήν την κατεύθυνση", ενώ επανέλαβε την έκκληση του προς όλους και ιδιαίτερα τη Βουλή των Αντιπροσώπων, "να μην θυσιαστούν στο βωμό των προεδρικών εκλογών", σημαντικά νομοσχέδια που ευελπιστεί, όπως είπε, να προσεγγιστούν στη βάση του περιεχομένου τους και των αναγκών της κυπριακής κοινωνίας.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο